Va ser la fi de temporada perfecte per l'Sporting. Depenia del Betis, com la temporada passada per pujar a Primera en detriment del Girona. I la història es va repetir. Aleshores necessitaven guanyar per més de dos gols de diferència en cas que els de Machín ensopeguessin, que ho van fer amb el Lugo. I el 0-3 del Villamarín els va ascendir. Ahir els asturians necessitaven que no el Getafe caigués a Sevilla i vèncer al submarí groc, entrenat per un Marcelino declarat obertament seguidor sportinguista. I li va sortir tot rodó. Es va avançar ràpidament per mitjà de Jony Rodríguez (m.8) i el Getafe va notar la pressió. Al descans la situació afavoria l'Sporting, però no era definitiva perquè un gol del quadre de l'argentí Juan Eduardo Esnaider li atorgava la salvació.

En canvi, en el segon període el Betis, que no s'hi jugava res, com el Vila-real, va acabar de cop amb les il·lusions Getafe i rellançar les sportinguistes amb els gols de l'argentí Germán Pezzella i de Rubén Castro. Sergio Álvarez va ampliar el compte de l'Sporting a El Molinón a falta d'onze minuts. Va començar la festa a Gijón tot i que el Getafe va voler morir dempeus i va escurçar distàncies amb un tant d'Álvaro Medrán. El Getafe necessitava un miracle que no va arribar. Decepció, llàgrimes i disgustos a la gespa del Villamarín i festa amb magnificència a El Molinón, que al final va viure una invasió del seu enfervorida afició per gaudir amb una permanència. El Rayo, que depenia de que punxessin Getafe i Sporting, no va fallar davant el cuer Llevant, al qual va derrotar per 3-1, però no li va valer per aconseguir la permanència.

Pablo Hernández i Jozabed Sánchez van sentenciar el partit aviat. El quadre de Paco Jémez quedava pendent que el Vila-real com a mínim empatés a Gijón, però no es va donar el cas.

Luis Enrique sportinguista

Una de les imatges de la jornada la va protagonitzar el tècnic del Barça, Luis Enrique, quan va penjar a les xarxes socials una foto en què posa amb la samarreta de l'Sporting i celebrava la permanència.