E

n la seva primera temporada completa com a barcelonista Luis Suárez ha demostrat la seva voracitat i, després d'aconseguir 40 gols a la Lliga, té a la butxaca la seva segona Bota d'Or en la millor temporada de la seva trajectòria com a futbolista.

Suárez ha aconseguit 40 dianes en 35 partits. Quatre més que el seu principal perseguidor en la lluita pel pitxitxi, Cristiano Ronaldo, amb 35, i dues més que els que, de moment, ha marcat l'argentí del Nàpols Gonzalo Higuaín. Els seus números, aquests 59 gols i 23 assistències en totes les competicions, són superiors als aconseguits en la seva carrera professional. Fins ara, la seva millor campanya va ser a l'Ajax, amb 49 gols i 24 assistències, seguida de la 2013-2014 quan amb el Liverpool va signar 31 gols i 12 assistències. L'any passat, Suárez va anotar 25 gols i 20 assistències.

Luis Suárez és pura fibra. Quan el Barça el fitxa, ho saben dins del club des de la direcció esportiva, ho fa amb il·lusió. Però sabent, en el fons, que entrar al rondo i el toc no és un repte que estigui a l'abast de tothom. Sense anar més lluny, ho ha comprovat Arda Turan en el seu primer any. Lluny del que va ser a l'Atlètic de Madrid, amb una qualitat tècnica innegable, a Arda, en canvi, li ha costat integrar-se a l'estil imposat pel Barça de Luis Enrique.

Per això realça encara més el perfil de Luis Suárez, que llegeix les diagonals de segona línia com ningú i baixa totes les pilotes i assistències que li arriben amb intel·ligència i voracitat.

Hereu del poder de Diego Forlán a Uruguai, Luis Suárez acaba com a Bota d'Or i pitxitxi, en un any inoblidable per a ell.

Suárez sempre ha mantingut la regularitat. Messi i Neymar, els seus grans socis i que construeixen un futbol sublim, van tenir la seva baixada de rendiment però Luis Suárez va treure profit a tots els ?diumenges. En el torneig domèstic, de la regularitat, el de tots els caps de setmana, Luis Suárez ha sigut un número 1. I ho ha demostrat fins a aixecar el títol de campió.