El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), triple campió de Fórmula 1, sortirà aquest migdia (14.00) des de la pole del Gran Premi d'Espanya, fent un pas de gegant amb vista a discutir l'hegemonia al seu company d'equip, Nico Rosberg, líder del Mundial després de vèncer les quatre primeres carreres de la temporada.

Cinc carreres, ple de poles i tercer doblet, en un jornada de qualificació aquesta temporada per a l'escuderia alemanya. El monopoli de Mercedes segueix ferm en la primera carrera de l'any en territori europeu, on les escuderies implementen millores tècniques en els seus monoplaces.

Ahir al Circuit de Catalunya va ser el torn de Lewis Hamilton, que va deixar enrere la discreta jornada d'entrenaments lliures de divendres, per adjudicar-se la tercera pole de la temporada amb un temps d'1 minut i 22 segons, 280 mil·lèsimes més ràpid que Rosberg. Hamilton vol evitar que Rosberg, líder destacat amb 53 punts d'avantatge, encadeni la cinquena victòria consecutiva i iguali el millor inici de la història signat per Michael Schumacher (2004) i el britànic Nigel Mansell (1992).

En qualsevol cas, el que sí que sembla clar és que Mercedes, que buscarà encadenar l'onzena victòria, amb la qual igualaria la ratxa que McLaren va aconseguir el 1988, segueix sense rival.

Van decebre els Ferrari. Quan semblava que donaven un pas endavant es van veure superats pels Red Bull, quedant relegats a la tercera i quarta plaça del campionat. Precisament en l'escudería austríaca, Max Verstappen, que havia canviat el seient amb Daniil Kvyat, va demostrar el perquè del canvi, aconseguint el quart lloc a la graella en el primer Gran Premi pilotant el bòlid.

Pel que fa als pilots espanyols, sembla que els prova conduir a casa. Ambdós van aconseguir qualificar-se per la Q3 i Carlos Sainz, amb el seu Toro Rosso, va finalitzar vuitè, mentre que Fernando Alonso (McLaren) va aconseguir situar el seu bòlid al desè lloc de la graella. L'objectiu, tant de l'asturià com del madrileny, és lluitar demà pels punts. És precisament a la zona mitjana de la graella on pot disputar-se una de les batalles més interessants del Gran Premi d'Espanya.

Aquest Gran Premi serà retransmès en directe per La1 i TV3 en obert, i per Movistar+ en la modalitat de pagament.