El Barça es va proclamar ahir dissabte campió de la Lliga després de guanyar per 0 a 3, amb tres gols de Luis Suárez, al Nuevo Los Cármenes el Granada, resultat que li va servir per aconseguir en l'última jornada el seu vint-i-quatrè títol amb un punt d'avantatge sobre el Reial Madrid. Els blancs es van imposar al Deportivo a Riazor (0-2), però la festa va ser blaugrana.

El conjunt de Luis Enrique va posar el partit molt a favor seu en el primer temps amb dos gols de l'uruguaià, tots dos després de dues assistències dels laterals de l'equip, Jordi Alba i Dani Alves, en pujades per la banda on el Barça va trobar la solució perfecta per trencar el mur defensiu local. Després del descans, contra un Granada molt menys ofensiu amb el resultat en contra, els jugadors del Barça van aguantar molt bé la seva renda, encara que en els últims instants van ampliar el seu avantatge amb un altre gol de Suárez, màxim golejador del campionat amb quaranta dianes, aquesta vegada a passada del brasiler Neymar.

Va sortir el Barça decidit a solucionar el partit ben aviat, per la qual cosa va acumular diverses arribades en el primer quart del duel, la més clara quan Andrés Fernández va treure sota la porteria un cop de cap de Gerard Piqué a boca de canó als sis minuts. Després, en un mà a mà de Neymar davant el porter local, va haver d'intervenir David Lombán per enviar la pilota a un córner que va acabar amb un altre cop de cap de Piqué a les mans d'Andrés Fernández. Quan el domini aclaparador del Barça començava a ?desaparèixer i el Granada semblava créixer en el partit, en el minut 21, Andrés Iniesta i Neymar van combinar, Jordi Alba va trobar superioritat a la banda esquerra i va donar una assistència de gol a Luis Suárez, que només va haver d'empènyer la pilota per acostar el seu equip al títol de Lliga a l'equador de la primera part.

La sensació era que els dos conjunts donaven per bo que l'àrbitre xiulés el descans, però en un obrir i tancar d'ulls, l'equip de Luis Enrique va marcar el 0 a 2 al minut 37. Passada en llarg de Javier Mascherano, Alves arriba a centrar una pilota que semblava que es perdria per la línia de fons i Luis Suárez s'anticipava a Andrés Fernández amb el cap. D'aquí a la mitja part, Neymar va perdonar la sentència en rematar malament una bona jugada personal al contraatac i el Granada, molt fluix en atac, va disposar de la seva millor opció per marcar en un rebuig de Piqué després d'una centrada de Peñaranda.

El Granada va buscar el Barça més amunt en la segona part, que va començar amb una altra bona intervenció del porter local, en una col·locada falta directa llançada per Messi. Va disposar Fran Rico d'una clara opció per marcar el 2 a 1 en el minut 52, però el seu xut va topar amb una bona aturada de Ter Stegen, a la qual va respondre només uns segons després Andrés Fernández amb una altra sensacional parada davant Neymar. El xoc en la segona meitat va ser un pèl més equilibrat perquè el Granada va tenir l'obligació d'anar-se'n cap a dalt, encara que amb prou feines va inquietar un Barça que no va tenir problemes per defensar el seu avantatge al marcador. Les parades, amb un parell de picabaralles que van acabar amb massa targetes en un xoc que amb prou feines va tenir duresa, i els canvis, van alentir la recta final d'un partit decidit des del primer temps. Per evitar ensurts finals, Luis Suárez va tornar a aparèixer en el minut 87 per marcar el 0 a 3 definitiu en acabar un contraatac que havia iniciat Messi i després d'una assistència de Neymar. El Granada va poder marcar en el temps afegit, però un xut de David Barral es va estavellar en un pal, mentre que la banqueta barcelonista ja celebrava el títol.

Ho van poder fer de manera defnitiva amb el xiulet de l'àrbitre. 24è títol de Lliga i segon consecutiu per a aquest equip i per Luis Enrique com a entrenador. La celebració va ser breu sobre el terreny de joc, ja que els aficionats van fer una invasió i van obligar els jugadors a marxar cap als vestidors.