Fa tot just quatre anys, la banyolina, Carolina Routier amb només 22 anys va ser l'única representant gironina a la prova de la Copa del Món de Triatló que es va disputar a la seva ciutat. A pocs dies d'aquella cita, on l'atleta del Pla de l'Estany va acabar en una meritòria setzena posició, es mostrava convençuda de poder fer un bon paper, com així va ser.

La seva participació a Londres 2012, era llavors fer volar coloms. Només feia tres anys que Routier havia començat en el món del triatló. Ella mateixa assegurava aleshores que "aquest any els meus objectius són l'Europeu i el Mundial sub-23. Als Jocs aquesta vegada hi aniré d'espectadora per veure la meva parella (el també triatleta de la selecció espanyola Mario Mola)", reflexionava la banyolina. No obstant, ja en aquell moment, el seu gran repte tal com va explicar aleshores a Diari de Girona era a quatre anys vista, i tenia el nom de Río de Janeiro 2016. "Treballaré dur per intentar anar a Río". Routier compaginava els estudis a la UOC, amb els entenaments. Piscina, bicicleta i carrera cada jornada, en total, unes sis hores de perfeccionament. Routier assegurava que "no em puc queixar de com m'estan anant les coses". I el temps li ha donat tota la raó.

Ara, els quatre anys han passat, i el pas del temps li han permès anar sumant èxits, fins al punt d'estar a molt poques setmanes de fer realitat aquell somni que ha perseguit durant hores i hores d'entrenament. Els Jocs Olímpics de Río 2016, són a tocar, i ella ja pot dir de forma oficial que hi serà present després d'assegurar-se ahir a la matinada la classificació olímpica on Espanya comptarà amb un total de sis triatletes, tres a cada categoria. Les sèries Mundials de Yokohama van posar la matinada d'ahir fi a dos anys de dura competència en les millors carreres del calendari (WTS i Copes del Món) on els triatletes han pogut sumar un màxim de 14 resultats per figurar a les dos llistes de sortida olímpica de 55 esportistes.

A Japó Carolina Routier va aconseguir el 28è lloc final. Casillas va acabar 24a, mentre Murua ja tenia el bitllet assegurat. I a partir d'ara, Carolina Routier (44a), Ainhoa Murua (32a) i Míriam Casillas (46a) -les altres dues espanyoles que representaran Espanya- ja només pensen amb una data: 20 d'agost. La prova la va guanyar, marcant record inclòs a Yokohama, Gwen Jorgensen amb un temps de 1:56:02. Van completar el podi, Asheigh Gentle (1:57:20) i la japonesa Au Ueda (1:57:25). El 20 d'agost, ja està marcat de color vermell en el calendari particular de Carolina Routier. Només el treball i moltes hores de dedicació, han fet possible arribar-hi.

Pel que fa a la categoria masculina, Mario Mola (líder del rànquing olímpic), Javier Gómez Noya (2n) i Fernando Alarza (4t) seran els representants estatals en la prova masculina del 18 d'agost.

Routier no serà l'única gironina

Carolina Routier, no serà l'única esportista de les comarques gironines present aquest estiu als Jocs Olímpics de Río de Janeiro. I és que el taekwondista altempordanès, Joel González, campió olímpic a Londres 2012, i amb el bitllet assegurat des del desembre, juntament amb els dos waterpolistes, Blai Mallarach i Jennifer Pareja també hi seran.

En tot cas, i a poques setmanes de la cita olímpica, encara està per confirmar la presència de la també atleta de Banyoles, Esther Guerrero, així com també la del palamosí Adel Mechaal. Enguany, la representació gironina es podria ampliar en cas que es confirmés la participació del veterà especialista de BTT, Josep Antoni Hermida. El biker de Puigcerdà a la recta final de la seva carrera, podria participar en uns Jocs Olímpics, per cinquena vegada. També hi pot ser present, la jugadora de bàsquet, Marta Xargay que debutaria en una cita olímpica.