El líder del Mundial de Fórmula 1, Nico Rosberg, va marcar el millor temps en les primeres dues sessions d'entrenaments del GP d'Espanya, al circuit de Montmeló, i va seguir confirmant la seva jerarquia, si bé els Ferrari semblen haver fet un pas endavant.

Les dues primeres sessions d'entrenaments lliures al circuit de Barcelona-Catalunya van servir perquè els equips posessin a prova el seu nivell, després de les millores tècniques amb les quals les escuderies afronten la primera cita europea de l'any.

En el primer aperitiu del cap de setmana, Nico Rosberg, que en la carrera de demà buscarà encadenar el ple de cinc victòries en el que va de temporada, va demostrar estar un esglaó per damunt dels seus rivals, tant del seu company d'equip, Lewis Hamilton, com dels Ferrari de Raikkonen i Vettel. El pilot teutó de Mercedes va signar el millor temps de la jornada (1:23.922) en la segona sessió, en què amb components tous va superar en 29 centèsimes el millor temps que Raikkonen havia fet en la tanda matinal. Hamilton va ser tercer, Vettel, quart, i Carlos Sainz va firmar un sorprenent cinquè lloc amb el seu Toro Rosso. Mentretant, Fernando Alonso va ser setè (1.25.342).