En la seva primera temporada completa com a barcelonista, en l'anterior es va perdre el primer trimestre, Luis Suárez ha demostrat la seva voracitat i, després d'aconseguir 40 gols a la Lliga espanyola, té a la butxaca la seva segona Bota d'Or en la millor temporada de la seva vida com a futbolista.

Ha estat l'uruguaià el que ha aguantat el Barça quan les coses anaven malament o davant l'absència per lesió de Leo Messi, que va obligar també el brasiler Neymar Jr., l'altre component de l'MSN barcelonista, a donar el millor de si mateix.

Suárez ha estat en els grans moments de l'equip i surt a més d'un gol per partit. Ha jugat 52 partits i ha marcat 58 gols. Ha estat l'incordi de les defenses i el tipus que ha obert el joc perquè lluïssin Neymar i Leo Messi.

Però també ha destacat aprofitant les assistències dels seus companys i ha regalat fins a 23 passades de gol en una demostració que no únicament sap viure del gol, sinó també genera joc pel seu compte.

A la Lliga, Suárez ha aconseguit 40 gols en 35 partits. Quatre més que el seu principal perseguidor en la lluita pel 'Pitxitxi', Cristiano Ronaldo, amb 35, dos més que els que, de moment, ha marcat l'argentí del Nàpols Gonzalo Higuaín. El davanter del Benfica Jonas Gonçalves (Benfica) suma 31 gols.

En la Champions, l'uruguaià ha aconseguit marcar vuit gols en els nou partits jugats. Els dos últims en l'anada dels quarts de final contra l'Atlètic de Madrid i que van servir al seu equip per capgirar un partit que havia començat perdent (2-1).

També ha anotat un gol en la Supercopa d'Europa contra el Sevilla, cinc gols en els dos partits del Mundial de Clubs i cinc més en la Copa del Rei en els tres partits que ha disputat. En total, 59 gols, quan encara que queda un partit per tancar la temporada: la final de Copa del Rei contra el Sevilla.

Els seus números, aquests 59 gols i 23 assistències, són superiors als aconseguits en la seva carrera professional. Fins ara la seva millor campanya va ser a l'Ajax, amb 49 gols i 24 assistències; seguida de la 2013-14 quan amb el Liverpool va signar 31 gols i 12 assistències. L'any passat, Suárez va anotar 25 gols i 20 assistències.