Que el millor atac és una bona defensa a l’Empuriabrava-Castelló en poden donar fe. Els d’Albert Albert són el segon equip menys golejat de tot el futbol català, des de Primera Divisió fins a Quarta Catalana, després d’haver encaixat només 18 gols en el què va de temporada, superats només pels 17 gols que ha rebut l’Almacelles lleidatà, de Segona Catalana.

La disposició defensiva dels costaners, encapçalada per ­Vicens Turró i Jordi Olivet a la porteria -Boque va marxar al Base Roses a l’hivern- i flanquejada per defenses com Iñaki Ezquerra, Iñaki i Gabi Fernández, Rodri, Jofre Güell, David León, Ivan Márquez o Lorens, també permet als costaners ser líders en solitari del grup 30 de Quarta. “La solidesa es deu als jugadors; el fet que alguns hagin estat a categories superiors hi fa, però tothom té ganes de fer les coses ben fetes”, comenta Albert, amb passat a les banquetes del Porqueres i de l’Esplais.

Ara fa cinc anys, l’Agrupació Esportiva Roses també va crear la seva pròpia muralla -11 gols encaixats en 34 jornades-, que li va permetre ascendir de Tercera a Segona Catalana amb Gabri Maragall a la banqueta.

A davant també rutllen

Albert, davanter del Bàscara, Vilamalla i Sant Pere Pescador fins fa uns anys, ha vist com en punta els seus homes també estan encertats. D’entre tots sobresurt la figura d’Eloi Güell, exjugador del juvenil A del Figueres que acumula 20 gols. Sense anar més lluny, dissabte van clavar un 9-1 al Selvatans.

“Hi ha un conjunt bastant compensat i hi ha un bon ambient”, afegeix Albert, que podria passar per la dutxa aquest diumenge (17 hores) al camp del Lladó, que ve de perdre amb el Navata (2-1) una ocasió única per ser segon. Per cantar l’ascens a Tercera Catalana, l’Empuriabrava-Castelló necessita el triomf a Lladó i que Sant Miquel o Portbou, empatats a la segona plaça, punxin contra el Siurana o el Llers, respectivament.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.