«Estic molt contenta d'haver tornat a firmar amb l'Uni Girona per la temporada vinent. No puc esperar més per tornar-me a posar la samarreta. Som-hi Uni!». Ify Ibekwe expressava ahir al migdia la seva alegria a través de les xarxes socials un cop l'Uni va haver confirmat que ella i Artemis Spanou són les dues primeres renovacions de cara a la temporada vinent. Ibekwe i Spanou són el perfil de jugadores que, estiu rere estiu, el club de Fontajau no aconseguia retenir davant les millors ofertes econòmiques que rebien d'altres clubs. Aquest cop no ha estat una excepció i, de fet, tant Ify Ibekwe com Artemis Spanou es queden a Girona seduïdes per l'estabilitat de jugar en un club i una ciutat que coneixen bé, i on es troben còmodes, més que no pas pel tema econòmic. Els responsables esportius de l'Spar Citylift Girona feia dies que maduraven l'opció de retenir Spanou, a qui també havia temptejat Miguel Ángel Ortega per endur-se-la cap a Salamanca, i ho van acabar tancant el mateix dia que han convençut Ify Ibekwe que el millor per a la seva carrera és que jugui una temporada a Girona on, amb l'aparador de la competició europea, pot deixar-se veure com el que realment és: una jugadora absolutament determinant que pot desequilibrar a Europa com ja ho ha demostrat a Lliga Femenina.

«Estem contents amb la renovació de l'Artemis Spanou i l'Ify Ibekwe perquè ens suposa començar ja a edificar un equip que serà competitiu», explica el director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, que destaca que «per primera vegada no haurem de començar de zero per a l'equip i això és molt important perquè són jugadores que han donat molt bon rendiment i estem convençuts que el tornaran a donar».

La renovació d'Artemis Spanou i Ify Ibekwe està condicionada al fet que la temporada vinent l'Spar Citylift Girona jugui una competició europea, sigui Eurollliga o Eurocup, perquè en cas contrari les dues jugadores tenen una clàusula de sortida que els permetria deixar el contracte sense efecte aquest estiu. Una clàusula, però, que no genera dubtes al club de Fontajau perquè hi ha el convenciment que, com a mínim, l'Eurocup està assegurada i que, fins i tot, es podria acabar optant a l'Eurolliga si el Conquero renuncia a jugar-la. Un cas diferent és el de Mima Coulibaly, perquè la pivot de Mali sí que té el seu contracte condicionat al fet que l'Spar Citylift Girona participi per segona temporada consecutiva a la màxima competició continental de clubs. Així, a dia d'avui, comptant que l'equip té de moment plaça segura per a l'Eurocup, l'Uni té tres jugadores confirmades: la mataronina Rosó Buch -fitxada del Conquero just acabar la lliga- i les ahir renovades Ify Ibekwe i Artemis Spanou.

Els acords per a les continuïtats d'Ify Ibekwe i Artemis Spanou han acabat avançant per la dreta a la renovació que més a prop semblava tenir l'Uni en els darrers dies. Chrissy Givens volia seguir a Girona. Així ho va dir des de la mateixa balconada de l'Ajuntament l'endemà de perdre la final i també ho havia reiterat en converses amb gent, com ara amb alguna companya de vestidor. Ara bé, el Perfumerías Avenida i Miguel Ángel Ortega, que encara no ha aconseguit portar cap a Salamanca cap jugadora de la seva confiança, collen molt i les propostes econòmiques d'un i altre club són molt dispars. Segurament massa perquè Givens segueixi el mateix camí que han agafat Ify Ibekwe i Artemis Spanou.

Amb Givens allunyant-se en direcció a la Plaza Mayor de Salamanca, a Fontajau dediquen ara el temps a acabar de llimar les arestes de la incorporació d'Eric Surís i a fer encaixar el trencaclosques de la plantilla pendents de les alternatives que genera la continuïtat o no de la veterana Noemí Jordana. Surís serà el tècnic, l'Uni ja no es planteja cap més alternativa, però cal acabar de lligar l'estructura esportiva que quedarà tant al GEiEG, on el tècnic gironí dirigia la secció de bàsquet, com la coordinació dels equips que comparteixen en les categories de preferent l'entitat grupista amb el mateix Uni. A Fontajau no esperen poder fer oficial fins a la setmana vinent l'arribada del fins ara tècnic del Salt, de Lliga EBA, com a nou inquilí de la banqueta de l'Spar Citylift Girona agafant el relleu de Xavi Fernández.