La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va confirmar ahir la designació del col·legiat madrileny Carlos del Cerro Grande per a la final de la Copa del Rei, que enfrontarà el diumenge 22 de maig el Barcelona i el Sevilla a l'estadi Vicente Calderón. El duel continua programat a les 21.30 tot i que els dos clubs fa setmanes van pressionar la Federació i a Mediaset, posseïdora dels drets televisius, per tal que es pogués avançar l'horari per facilitar el retorn de les aficions a casa tenint en compte que l'endemà és dia laborable.

Del Cerro (Madrid, 1976), que acompanyarà el també madrileny Carlos Velasco Carballo a l'equip espanyol arbitral que participarà en l'Eurocopa de França, amb l'extremeny Jesús Gil Manzano, ha dirigit aquesta temporada 19 partits de Primera, 4 de la Copa del Rei i 3 internacionals. Internacional des del 2013, el seu debut en la màxima categoria es va produir en la campanya 2011-2012, després d'haver passat per categories regionals, Tercera, Segona Divisió B i Segona A. En la final de Copa estarà acompanyat per Juan Carlos Yuste Jiménez i Roberto Alonso Fernández com a assistents. Del Cerro ha xiulat aquesta temporada els duels Las Palmas-Barça (1-2), Betis-Sevilla (0-2), Sevilla-Sporting (2-0), Barça-Eibar (3-1) i Las Palmas-Sevilla (2-0), amb els dos protagonistes de la final de Copa.

D'altra banda Vicente del Bosque donarà dimarts que ve una llista de convocats provisional per començar a preparar l'Eurocopa. Será una convocatòria amb moltes absències per la disputa de la final de la Lliga de Campions entre el Madrid i l'Atlètic, de la final de la Lliga Europa entre el Sevilla i el Liverpool, i de la Copa del Rei entre el conjunt andalús i el Barça més també hi ha programades finals de Copa a Portugal, Anglaterra i Alemanya. Bosnia-Herzegovina (29 de maig a Suïssa), Corea del Sud ( 1 de juny a Austria), i Georgia (7 de juny a Getafe) seran els rivals d'Espanya en els partits amistosos de preparació.