Els equips de baix de l'OK Lliga també miren cap a la plaça del Barça B

La renúncia del filial blaugrana afavoriria el quart de Primera Nacional o el catorzè de l'OK?Lliga, però es tem que la FEP pensi en l'Alcoi o l'Alcobendas

12.05.2016 | 06:30
El SHUM?és catorzè a l´OK Lliga i l´últim equip que ara baixaria.

L'actual líder de Primera Nacional d'hoquei patins, Barça B, no jugarà la temporada vinent a l'OK Lliga perquè el club blaugrana prefereix que els seus joves jugadors, la majoria encara júnior, segueixin competint a la segona categoria. Descartat que el Barça segueix el model del Liceo, que fa anys va tenir un filial (Cerceda) a l'OK Lliga fent un simple canvi de nom, resta per saber què passarà amb la plaça d'ascens que deixarà lliure el club blaugrana. A manca de dues jornades per acabar la competició tant a Primera Nacional com a l'OK Lliga, els equips capdavanters d'una i els que lluiten per evitar el descens de l'altre intenten esbrinar sense sort què farà la Federació Espanyola de Patinatge que és qui, al final, té la potestat per desllorigar aquest embolic.
Aparentment la solució «fàcil» és que el Barça B renunciï a pujar i la seva plaça sigui o bé per al quart classificat de Primera Nacional (que podria ser el Girona) o per a l'avantpenúltim de l'OK (aquí entra en escena el SHUM Maçanet). Ara bé els problemes comencen quan, per normativa de la FEP, el Barça no pot renunciar a l'ascens perquè si ho fes no podria mantenir el filial a Primera Nacional i baixaria fins a Segona Catalana. La solució «legal» és un canvi de plaça amb un club que tingui plaça a Primera Nacional, o bé perquè no hagi pujat o bé perquè l'hagi perdut de l'OK Lliga, però en aquest punt comencen els recels de molts clubs, que estimen que la FEP?intentarà que «l'afortunat» amb el canvi de plaça sigui un equip no català per potenciar l'hoquei patins arreu de l'Estat. Algunes fonts es mostren convençudes que l'Alcobendas madrileny?(actualment sisè classificat a Primera Nacional) o l'Alcoi (penúltim a l'OK Lliga) tenen molts números d'acabar rebent una plaça d'ascens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema