L'Spar Citylift Girona vol que Eric Surís sigui el seu entrenador la temporada vinent, però el fitxatge no s'acaba de tancar per les múltiples arestes que té una incorporació que obligarà a canviar peces en l'estructura de les categories inferiors en què l'Uni i el GEiEG tenen un acord des del passat estiu. Aquesta temporada, Suris combinava el seu càrrec d'entrenador al Salt, Lliga EBA, amb la coordinació de la secció de bàsquet del GEiEG i de l'acord amb l'Uni pels equips de base que han jugat sota denominació conjunta. Ara les tres parts, els dos clubs i el tècnic, tracten de buscar una solució consensuada perquè Eric Surís pugui aprofitar l'oportunitat de dirigir un equip de Lliga Femenina, i probablement també d'Eurolliga, sense que la secció del bàsquet del GEiEG en surti perjudicada ni la coordinació dels equips de base conjunts desatesos.

En els últims dies, el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, i Eric Surís han mantingut un diàleg constant mentre la recerca de solucions al GEiEG també avançava al seu ritme. Aquest vespre hi ha fixada una reunió de la comissió esportiva de la història entitat esportiva i cultural gironina que podria servir per donar un nou impuls al procés que hauria d'acabar portant Eric Surís a ocupar el lloc de Xavi Fernández.

El desllorigament del fitxatge del nou entrenador pot ser el tret de sortida que acceleri la composició d'una plantilla que, ara com ara, només té una jugadora confirmada (Rosó Buch) i una segona, Coulibaly, que també tindria contracte si l'equip jugués l'Eurolliga. Mentrestant, a la lliga, el Perfumerías Avenida ja he fet un grapat de noves incorporacions i un equip com el Gipuzkoa ha presentat la seva candidatura a acostar-se a la part alta de la taula fitxant de cop les dues referents del Mann Filter: Gaby Ocete i Paola Ferrari.