El Figueres podrà disposar, finalment, de l'anhelat local social que reclama en una de les curves de l'estadi de Vilatenim. La proposta tornarà a ser portada al ple de demà i, aquesta vegada, a diferència del que va passar el mes de febrer, es podrà aprovar gràcies a l'acord que ja tenen el club, l'equip de govern de CiU i PSC i tots els grups de l'oposició, ERC, PP, CUP, Compromís i Ciutadans).

Des que l'oposició en bloc tombés la proposta fa tres mesos, el club no ha deixat de fer passes per intentar convèncer els regidors de la necessitat d'aquest equipament a l'estadi municipal. L'última reunió es va fer la setmana passada al saló de plens, en presència de l'alcaldessa Marta Felip, el regidor d'Esports, César Barrenechea, i del president de la Unió, Juan Antonio Revilla, a banda dels representats de l'oposició. Allà es va tancar l'entesa definitiva: l'Ajuntament aportarà els 110.785'43 euros que requereix la primera fase d'obres, mentre que el club haurà de buscar recursos per finançar la segona, que té un import de 21.997'54 euros. La fase inicial permetrà cobrir una part de la grada a mode de mirador, mentre que la que finançarà el Figueres servirà per fer l'adequació interior de l'espai.

El regidor d'Esports, César Barrenechea, es va mostrar satisfet amb l'entesa i va destacar que el local social de Vilatenim, pel seu caràcter municipal, també podrà ser utilitzat per d'altres clubs de la ciutat si ho demanen amb antelació. El fet que el Figueres acceptés fer-se càrrec de la segona fase de les obres ha acabat sent clau perquè els grups de l'oposició accedissin a donar-hi el vistiplau.