Manlleu, Citylift Girona, Sant Cugat, Sant Feliu i Alcobendas. Cinc equips esperant una resposta del Barça per conèixer què han de fer per pujar a l'OK Lliga, quan només queden dues jornades de Lliga. I la resposta està costant d'arribar. Si el Barça confirma que renuncia a tenir dos equips a l'OK?Lliga, com s'ha guanyat a la pista, i també a comerciar amb la plaça obtinguda pel seu filial, el Citylift Girona, que entrena Ramon Benito, serà nou equip de l'OK?Lliga guanyant aquest dissabte l'Arenys al pavelló de Palau (17.45). En cas contrari, si continua el silenci a les oficines de can Barça sobre les seves intencions amb la plaça guanyada pel seu filial, els gironins necessitaran guanyar l'Arenys per jugar-se després l'ascens en el derbi de la darrera jornada a la pista del Palafrugell. En una situació semblant es troben el segon, quart, cinquè i sisè classificats de la lliga: Manlleu, Sant Cugat, Sant Feliu i Alcobendas respectivament. Tots volen saber si per pujar cal acabar entre els tres primers o sent quart ja n'hi haurà prou.

A manca de dues jornades per acabar la Lliga de Primera Nacional d'hoquei patins el Barça B, un equip format per joves talents escollits, té el títol a la butxaca amb cinc punts d'avantatge sobre el segon classificat (Manlleu). Però el problema està en l'ascens a l'OK Lliga, perquè a diferència del que passa en esports com el futbol o l'handbol -on el Barça té el filial sempre a la part alta de Divisió d'Honor Plata- en l'hoquei els filials poden pujar de categoria i competir al mateix nivell que el seu primer equip. Per tant, si volgués, el Barça B podria jugar a l'OK Lliga. Però no ho farà. El club blaugrana ja ha dit que vol mantenir el seu filial a Primera Nacional, però, aquí el problema ja es fa més gros, és que el reglament de la Federació Espanyola no determina que el següent classificat, en aquest cas el quart, ocupi una de les places d'ascens que no farà servir el Barça. El reglament de la FEP diu que és del Barça i que els responsables de la secció d'hoquei patins blaugrana ja decidiran què en fan: vendre-la a un equip interessat o regar-la a qui els caigui millor.

Els comptes del Citylift Girona per aconseguir l'ascens són molt clars. Si el quart classificat de la Lliga puja en farà prou guanyant dissabte l'Arenys a Palau, perquè tindria el cinquè i el sisè classificats a un mínim de tres punts quan només faltaria una jornada. I?l'equip de Ramon Benito té l'average guanyat amb Sant Feliu i Alcobendas. En canvi si l'ascens del quart classificat no està confirmat, els gironins hauran de lluitar fins a l'últim per evitar la pressió del Sant Cugat.