L'entrenador del Barça, Luis Enrique, va assegurar després de la contundent victòria contra l'Espanyol al Camp Nou que, després de seguir líders a falta d'una jornada, "només falta rematar-ho a Granada i guanyar la Lliga".

De fet, aquest és el pas més important que li queda a l'equip. Guanyar el que s'ha convertit en la gran final de Granada. Per al tècnic, si l'equip ho aconsegueix, destaca que "crec que la mereixem per les jornades que portem com a líders".

L'entrenador blaugrana, respecte al partit d'ahir a la tarda al Camp Nou, es va mostrar satisfet per com l'equip va gestionar "moments de màxima tensió". Luis Enrique va afegir que "vam demostrar que som un bloc complet en atac i en defensa. No recordo cap ocasió real de l'Espanyol i hem tingut un bon ritme des de l'inici", va recalcar.

La punxada de l'Atlètic de Madrid contra el Llevant no canvia res per a l'entrenador blaugrana. "Ens és igual. Hauria preferit que hagués empatat el València. L'Atlètic ha fet una temporada bestial", va comentar. En aquest sentit, va afirmar que "no ens fiem de res", en referència a enfrontar-se al Granada, ja salvat, el proper dissabte a l'estadi Nuevo Los Cármenes.

Luis Enrique va insistir que aquest desenllaç de Lliga "no és el que esperàvem, però així és el futbol". Va continuar dient que "a dia d'avui, hi ha dos equips que poden aspirar a aquest premi. Hi ha tensió. El campió és el millor durant 38 partits. És la lliga més dura d'Europa i s'està demostrant", va seguir.

L'entrenador del Barça va comentar que jugar fora de casa a l'última jornada "sempre té el desavantatge que hi ha aspectes que no controles". "Espero que juguem de forma precisa per completar el treball. Estem positius al màxim, no ens pot afectar ni el rival, ni l'àrbitre i hem de concentrar-nos en els detalls", va insistir el tècnic asturià.

Finalment, el màxim responsable a la banqueta blaugrana va defensar l'estil futbolístic de l'exentrenador de l'entitat barcelonista, Josep Guardiola. "És un referent molt clar per a tots els entrenadors. Que guanyi o no la Champions m'és absolutament igual, m'agrada el que ell aporta al futbol. No crec que hi hagi un aficionat que no el vulgués en el seu equip". Luis Enrique va culminar la roda de premsa satisfet amb el partit que havien fet davant l'Espanyol i prudent però esperençat amb l'últim i decisiu partit de lliga al camp del Granada

Galca, satisfet per la salvació

L'entrenador de l'Espanyol, Constantin Galca, va explicar després de la derrota contra el Barça al Camp Nou que ja tenen assegurada la permanència un any més a la categoria, però que han de millorar "aquesta imatge i ser més atrevits", tot i reconèixer la dificultat de "competir" amb un equip amb la qualitat del quadre blaugrana i que s'hi jugava un premi molt impotant.

L'entrenador romanès va destacar per sobre de tot l'efectivitat que va tenir el rival. "Té els jugadors que té i el seu primer xut entre els tres pals ha acabat a dins de la porteria. Amb el seu tercer gol hem marxat del partit de manera definitiva", va recalcar. A més, va afegir que "volíem jugar al contraatac, però hem fallat passades i ells han dominat molt", va analitzar.

Qüestionat pel seu futur a la banqueta del conjunt blanc-i-blau, Galca no es va mostrar convençut de la seva continuïtat. "Si me'n vaig, el que vingui haurà de millorar la feina i, si em quedo jo, cal millorar en molts aspectes. L'Espanyol ha de tenir una identitat, no pot córrer sempre darrere de la pilota".

El tècnic, d'altra banda, va lamentar les absències dels habituals centrals titulars de l'equip, Álvaro González i Óscar Duarte. "Si no hi som tots els jugadors és difícil competir, però cal destacar el treball de l'equip i de la resta de jugadors", va dir. A més, va explicar que va canviar el davanter equatorià Felipe Caicedo perquè "ha notat una punxada i no podia continuar".

Finalment, Constantin Galca va valorar el partit que va realitzar el porter Pau López, al centre d'atenció durant la setmana per les seves declaracions. "Ha intentat fer-ho el millor possible. De vegades té errors, però també ha fet partit bons".