Coses del destí. Tal com va passar la temporada passada, el futur de l'Sporting de Gijón tornarà a estar a mans del Betis en la darrera jornada de Lliga. Aleshores, els asturians lluitaven per ascendir a Primera i necessitaven, a banda d'una ensopegada del Girona contra el Lugo, guanyar per més d'un gol el Betis al Benito Villamarín. Pablo Caballero va fer la feina a Montilivi (m.91) però el Betis tampoc va fallar i l'Sporting es va passejar pel Villamarín i va imposar-se 0-3 aconseguint l'ascens a Primera i l'agermanament de les dues aficions. Enguany els interessos dels asturians es tornaran a creuar en el camí del Betis. Serà en la darrera jornada de Lliga per evitar el descens a Segona A. L'empat d'ahir a Getafe (1-1), deixa l'Sporting molt tocat en la lluita per la salvació. Tant que a banda de superar el Vila-real al Molinón, necessitarà també que el Getafe no guanyi al Villamarín en una última jornada d'infart. I és que els asturians només se salvaran si guanyen el seu partit contra el Vila-real i el Getafe no ho fa a Sevilla. L'altra única opció perquè l'Sporting es mantingui és un empat davant el Vila-real combinat amb una derrota del Getafe i que el Rayo no guanyi el Llevant.

Aquell episodi d'amor entre Sporting i Betis no va ser el primer dels dos clubs. Tot va començar el maig del 1997 quan el Betis va perdre amb l'Sporting (0-1) i l'afició local va cantar la diana de Txeritxev que deixava el Sevilla amb un peu a Segona Divisió i suposava un pas de gegant per als asturians cap a la salvació. Aquell dia a més a més, el Betis va sortir amb tres jugadors del filial. Des de llavors les dues aficions estan agermanades i, dissabte, la de l'Sporting tornarà a necessitar un favor.

El gol d'un exsportinguista com Scepovic va evitar el triomf dels asturians a Getafe, que els hauria suposat la salvació virtual. Amb l'empat, els madrilenys es queden amb l'average particular per la qual cosa en fan prou de fer el mateix resultat que l'Sporting per salvar-se. És a dir, que si guanyen al camp del Betis seguiran a Primera. La jornada d'ahir va deixar un altre equip amb un peu a Segona A, el Rayo Vallecano. Els de Paco Jémez van caure a Anoeta contra una Reial Societat que ja no s'hi jugava res (2-1). Els madrilenys, amb 35 punts necessitaran ara vèncer el Llevant a Vallecas i esperar que no guanyin ni Sporting ni Getafe els seus partits. En cas de sumar només un punt contra el Llevant, també se salvaria si perden Getafe i Sporting, ja que el triple empat els beneficia.

La jornada va deixar la golejada del Granada al camp del Sevilla (1-4) que el salva matemàticament i li permetrà encarar sense cap pressió l'últim compromís contra el Barça a Los Cármenes.