La victòria contra el Llosetí de diumenge al Municipal manté viva l'esperança de l'Olot (3-1) per salvar la categoria. Amb 37 punts i a manca de dues jornades per acabar la competició regular, els garrotxins veuen la salvació matemàtica lluny (4 punts) però tenen l'Olímpic de Xàtiva, que marca el play-off de descens, a 2. Dissabte els de Santi Castillejo se la jugaran al Rico Pérez (18.00)?contra un Hèrcules llançat aquestes últimes jornades i que aspira fins i tot a la primera posició final. Els garrotxins necessiten puntuar puntuar com a mínim i esperar que l'Olímpic no guanyi a Reus per mantenir opcions de salvació fins a la darrera jornada, en què l'Olot rebrà el Llevant Atlètic i els valencians un Barça B que no s'hi jugarà res.

La visita al Rico Pérez es presenta per tant com un dels partits més importants de la història de l'Olot. En aquest sentit, el conjunt alacantí, al qual després de rebre l'Olot només li quedarà el ja descendit Llosetí, veu el partit com una gran oportunitat per intentar l'assalt al lideratge. Els alacantins (65) són a dos punts del Vila-real B i del Reus, els dos colíders de la categoria (67). És per això que ha engegat una campanya de preus populars per intentar que l'estadi presenti una magnífica imatge. Així, els abonats de l'Hèrcules podran adquirir un paquet de tres localitats a 10 euros per la seva mateixa zona del camp; mentre que els aficionats en general tindran la possibilitat d'adquirir qualsevol localitat a la meitat del seu preu a taquilla.

Castillejo recuperarà Musa Bandeh pel partit, un cop complert el partit de sanció que li va impedir jugar contra el Llosetí.