D'aquí a dues setmanes, entre el 20 i el 22 de maig, el Quart Germans Cruz jugarà a Gandia la fase d'ascens a LEB Plata en l'èxit esportiu més gran del bàsquet masculí gironí dels últims anys. "La fase és un premi, el meu objectiu era jugar-la i ara els jugadors la podran afrontar alliberats de pressió", explicava ahir el tècnic del Quart, Albert Brea, conscient que, sobre el paper, no és gens fàcil que el seu equip aconsegueixi l'única plaça d'ascens que es disputaran els amfitrions, un equip amb potencial econòmic i un parell de nord-americans (un és el veterà rodamón del bàsquet FEB Shalawan Miller), el Santurtzi basc i el Coín andalús.

"Estic molt content d'haver-nos pogut classificar per a la fase, però més que per mi, que és el meu primer any aquí, per al club i per als jugadors, que era el tercer any que ho intentaven. Crec que tant el club com els jugadors que ja eren aquí els dos anys anteriors s'ho mereixien", argumenta Brea, que ahir va veure com el seu equip assegurava el tercer lloc derrotant el Collblanc (78-67), segon classificat, i gràcies a la victòria del líder, Hospitalet, a la pista d'un Mollet (74-80) que també aspirava a la tercera posició final. El Collblanc compta amb jugadors d'alt nivell -l'ex-ACB Guzmán, el veterà Corominas, el pivot Lluís Carlos Fernández... - i arribava a Quart després d'una llarga ratxa de victòries. Els barcelonins van dominar el primer quart, 23-24, però després els gironins es varen mostrar molt consistents en defensa, 13 punts encaixats en el segon període i 11 en el tercer, per arribar a posar-se disset punts per davant en el marcador. Amb el partit coll amunt el Collblanc va tirar la tovallola, va fer moltes rotacions i el Quart va acabar vencent per onze punts de diferència.

Masllorens, amb dinou punts, i Eric Jiménez i Brad Kanis amb catorze (més nou rebots del nord-americà), van destacar al Quart. Pel Collblanc, Lluís Carlos Fernández va fer 12 punts i 10 rebots en només disset minuts en pista.