Per difícil que pugui semblar el repte, diu la dita que sempre hi ha un primer dia per a tot. I si no que li ho preguntin a Maverick Viñales que ahir al circuit de Le Mans (França) va aconseguir acabar en la tercera posició, i per tant, va assolir el seu primer podi a Moto GP.

Amb aquest tercer lloc, el pilot de Roses es converteix en el primer pilot gironí de la història que fa podi a la categoria reina del motociclisme mundial. Quin serà el futur de Maverick Viñales a Moto GP? Fa setmanes que es parla que l'altempordanès podria deixar Suzuki a final de temporada per convertir-se en pilot de Yamaha. Sigui com sigui, el cert és que només ell, i el seu entorn més pròxim tenen la resposta. En tot cas, el mateix Viñales va reconèixer després de la cursa que ja té la decisió presa.

Semblaria ser que Viñales hauria decidit seguir a Suzuki, a qui ahir va tornar a donar un podi gairebé vuit temporades més tard de l'última vegada. De fet, l'últim cop que l'equip japonès va fer podi va ser el 2008, amb el tercer lloc de Loris Capirossi en el Gran Premi de la República Txeca. En canvi, l'última vegada que Suzuki va guanyar va ser precisament a Le Mans el 2007, en una carrera amb pluja que es va endur Chris Vermeulen. Casualitat o no, precisament a Le Mans també va ser on Maverick Viñales va aconseguir fa cinc anys, i amb només 16 anys, guanyar la seva primera carrera al Mundial de 125 cc.

Ahir a Le Mans, el guanyador va ser Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) qui va aconseguir la seva segona victòria de la temporada després d'adjudicar-se el Gran Premi de França de Moto GP que, tot sigui dit, amb la caiguda del català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) li permet enfilar-se al lideratge de la classificació provisional del mundial. Lorenzo va dominar la cursa francesa de principi a fi, per davant de Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) segon, i del gironí Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) tercer.

Marc Márquez, fins ara líder del Mundial, va patir una caiguda que no li va impedir recuperar la seva moto i, encara que malmesa, acabar la carrera a la tretzena posició.

Un cop més Jorge Lorenzo va fer una autèntica exhibició a la sortida, en la qual no va fallar, per arribar a final de recta clarament destacat mentre per darrere l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) va sorprendre els rivals de torn per col·locar-se rere del rebuf de la Yamaha.

En aquests instants inicials Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va fallar en arrencar i es va veure superat pels dos pilots de Ducati, tant per Dovizioso com per Andrea Iannone i encara que el també italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) va guanyar una plaça en apagar-se el semàfor, la va perdre durant la primera volta i la va recuperar en la següent, avançant Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR).

En el setzè gir es va produir la sorpresa de la cursa en rodar per terra en el mateix instant i en el mateix lloc tant Andrea Dovizioso com Marc Márquez, que sabedor de la importància de sumar punts en totes les carreres va recuperar la seva moto i malgrat faltar-li mig carenat va continuar en pista des de la quinzena plaça amb una volta perduda i amb l'esperança de poder guanyar alguna posició abans del final de la prova, cosa que va fer aprofitant les caigudes de Jack Miller i Bradley Smith.

Mentrestant, el català Dani Pedrosa va acabar quart per davant dels dos germans també catalans, Espargaró, Pol (Yamaha YZR M 1) i Aleix (Suzuki GSX-RR), cinquè i sisè, respectivament,