L'estiu passat va deixar el Lugo per fitxar per un ex-Primera com el Còrdova per fer un pas endavant a la seva carrera. El canvi però, no està resultat del tot productiu per al silenc, que ha vist com José Luis Oltra pràcticament no hi comptava i el relegava a la suplència. Dalmau va viure des de la graderia -no estava convocat- el curs passat el dramàtic partit a Montilivi entre el Girona i el Lugo i reconeix que va ser "dur" per a ell, que és seguidor del conjunt gironí des de ben petit, però que "com a professional són situacions que poden passar". Centrat ara en el Còrdova, el silenc, que no ha estat convocat, aposta per trencar la mala ratxa a l'Arcángel, aquest vespre contra el Girona.

Quan va deixar el Lugo, suposo que no s'esperava una temporada amb tan pocs minuts?

No. M'esperava més protagonisme però a l'entrenador li agraden més un perfil de laterals més defensius i això ha minvat la meva participació.

El canvi era un pas endavant clar en la seva carrera.

I tant! I ho segueix sent malgrat que no jugui perquè és un club exigent amb un objectiu ambiciós.

Per què no compta amb vostè l'entrenador?

Li agrada més el joc directe, més sòlid i físic. Jo puc aportar d'altres coses que no s'identifiquen amb el seu estil.

Venia de fer un bon any amb el Lugo, amb el qual va viure des de la grada el decisiu partit a Montilivi del curs pasat. Com el recorda?

Va ser molt dur viure-ho com a gironí i a més a més treure l'ascens a l'equip de la teva terra, encara fa més mal. Ara bé, jo sóc professional d'això i aquestes situacions poden passar.

Volia que guanyés el Girona?

Jo volia que pugés el Girona. Tampoc volia que els meus companys, jo i el meu club, que m'estimo molt, quedés malament. Som professionals i va tocar el Girona, que ens havia de guanyar o esperar que el Betis no perdés per més d'un gol. Si el Girona hagués pujat una jornada abans, hauria estat perfecte i no hauria passat res.

El seu nom es va relacionar amb el Girona a l'estiu. Hi va haver opcions que vingués?

No sé si van ser reals o no. Cada estiu se n'ha parlat però les converses no han continuat mai. Espero que algun dia acabin a bon port i pugui jugar al Girona.

És seguidor del Girona des de petit?

Sí. Sempre anava a Montilivi, ja a Tercera Divisió. És l'equip de la meva terra.

El Girona arriba llançat mentre el Còrdova no rutlla gens fi a l'Arcángel. Quin partit preveu?

Suposo que serà un duel de molt de respecte. El Girona ens pressionarà a dalt i intentarem agafar-los al contracop. Tenim molta pólvora en atac i jugadors que són determinants.

Que els passa a l'Arcángel que no guanyen des de fa 7 partits?

No crec que sigui la pressió. L'afició és exigent però ens està tractant molt bé. Ens anima i gairebé no ens xiula. Ens tracta més bé del que potser ens mereixem. Per mi són dinàmiques i ara estem en una mala ratxa a casa.

El Còrdova té la pressió d'haver de pujar sí o sí?

L'objectiu era pujar a Primera i ho segueix sent. Tot passa per guanyar el Girona i tornar-nos a reenganxar al play-off. La primera volta que vam fer va ser molt bona.

Com veu el Girona. De mica en mica està escalant llocs i s'acosta als llocs de privilegi.

Hi havia molts jugadors nous i es van haver d'adaptar al sistema. Per mi els fitxatges de Lekic i Herrera els van donar un aire nou. Herrera és d'un perfil semblant a Sandaza. Han fet un salt.

Barça B, València Mestalla, Cadis, Lugo, Còrdova... Quin futur li espera?

Acabo contracte al juny i haurem de mirar què hi ha. Sempre és costós saber on aniré.