La lògica diu que per a un equip com l'Olot, que navega per les posicions de descens des de fa molts mesos i que no guanya a domicili des del 29 de març del 2015 (0-4 a Badalona), anar a buscar salut a la penúltima jornada de Lliga al camp de l'Hèrcules no hauria de ser de cap manera un bon negoci. I?menys tenint en compte que els alacantins s'hi juguen moltes opcions no només de classificar-se pel play-off d'ascens sinó de quedar campions. Tanmateix, el futbol és boig i això fa que la festa que hi ha preparada al Rico Pérez aquesta tarda per celebrar una victòria, pugui veure's aigualida per un convidat que no s'estarà de pedra. I?és que els d'avui són segurament els 90 minuts més importants dels últims temps per a un Olot que de no guanyar podria fins i tot baixar matemàticament de categoria. Aquesta possibilitat no es contempla des d'un vestidor que ha preparat a consciència el partit d'avui. Els jugadors garrotxins tenen clar que els va la vida aquesta tarda i que, independentment del que facin l'Olímpic a Reus, la Pobla a Vila-real o el Llevant B i l'Hospitalet entre si, només la victòria els garanteix arribar amb opcions de dependre d'ells mateixos per optar a la 16a posició que dóna dret a jugar el play-off de descens. «Hem de guanyar i dependre de nosaltres», deia Castillejo en tota una declaració d'intencions. Serà, doncs, un autèntic partit de caixa o faixa per als garrotxins, que no disputaven un compromís de tanta transcendència des de les eliminatòries per pujar a Segona B (12-13) contra Elx Il·licità, Mairena i Arandina.

Nervis, tensió, il·lusió i un rival de qualitat esperen l'Olot en un Rico Pérez que vessarà. «Tindrem moments de patiment però hem de fer transicions ràpides de sortides de pilota, no podem estar defensant durant els 90 minuts. No es pot atacar bé si no defenses bé», assenyala Castillejo, que subratlla que l'equip va sense cap mena de temor. «És una motivació especial jugar en un camp així. Hem de ser capaços d'aguantar-los bé i que tot aquest ambient se'ls pugui girar en contra», assegura. El tècnic navarrès recupera Musa després de complir sanció i té l'única baixa de Djak Traoré, amb molèsties, a més a més de la de Bonet.?No han viatjat Reverter ni Bigas per decisió tècnica.

De la seva banda, l'Hèrcules sap que guanyant és equip de play-off i que fins i tot podria assaltar el primer lloc depenent dels resultats. Vicente Mir recupera l'extrem Miguel Ángel Nieto i només té la baixa de Rafita tot i que Miñano arrossega molèsties tota la setmana.