No hi haurà final espanyola a la Lliga Europa, quelcom que va evitar el Liverpool en derrotar clarament a casa el Vila-real (3-0). En tot cas, el Sevilla va prolongar el seu idil·li amb la competició, classificant-se per a la seva tercera final consecutiva (5 en total) després de superar per 3-1 el Xakhtar Donetsk ucraïnès en un partit intens que es va decidir en dues grans accions a la segona part.

A la primera part hi va haver una mica d'incertesa quan els ucraïnesos van aconseguir empatar i es van mostrar superiors, però a la represa el francès Kevin Gameiro va aconseguir el 2-1 que va donar tranquil·litat i després el brasiler Mariano Ferreira va materialitzar un 3-1 ja incontestable.

Els d'Unai Emery havien sortit intensos, empesos per l'ambient a favor d'un Ramón Sánchez Pizjuán a vessar, i als nou minuts el seu golejador, el francès Kevin Gameiro, no va perdonar en una incursió amb velocitat amb una rematada forta. No obstant, al final de la primera, els visitants van créixer davant la distracció generalitzada d'un Sevilla desorientat que va córrer molt darrere la pilota, arribant el premi per al Xakhtar en el minut 44. Als dos minuts de la represa, el?Sevilla va aprofitar un contraatac gràcies a un Gameiro molt encertat, i quan el Xakhtar es va llançar a l'atac amb desesperació, els locals van decidir l'eliminatòria també a la contra.

Pel que fa al Vila-real, es va quedar fora de la final en caure derrotat davant el Liverpool per 3-0 en un partit de clara superioritat del conjunt anglès, que no va donar opció als visitants des de l'inici. En tot cas, l'eliminatòria es va decidir també a la represa, quan els locals van aconseguir dos gols.