El 15 de maig de 2011 el Girona FC jugava a Cartagena un partit clau per saber si acabaria aspirant a la promoció d'ascens a Primera. Va perdre 1-0, en un polèmic partit marcat per l'actuació del col·legiat canari Hernández Hernández que va deixar els blanc-i-vermells amb 7 (expulsant Peragón, Migue, Despotovic i Serra, a banda del tècnic Raül Agné) i els va xiular al minut 4 un penal en contra que acabaria sent determinant. Més enllà d'aquella desfeta futbolística, la notícia esportiva d'aquell dia es produïa a França, al circuit de Le Mans, a 1.200 quilòmetres de distància de Cartagonova. Maverick Viñales, un pilot de motos gironí que debutava aquella temporada al Mundial en 125cc, feia bons els pronòstics dels experts i guanyava la seva primera carrera professional. Tenia 16 anys i 123 dies i obria una prolífica trajectòria que li ha fet sumar 16 triomfs des d'aleshores, comptant també aquell (8 en Moto3, 4 en Moto2 i 4 en 125cc) i un Mundial en la categoria petita. Ara Maverick, en la seva segona temporada a Suzuki, és un pilot cotitzadíssim, amb un notable futur per davant, que entra en moltes travesses com a campió del demà en la màxima categoria, MotoGP, on viu el seu segon any.

Maverick tornarà a centrar aquesta vegada a França bona part de l'interès informatiu perquè, més enllà del bon inici de temporada que ha protagonitzat (ha estat lluitant pel podi en algunes curses), tothom espera que sigui allà on anunciï amb qui correrà la temporada que ve. Gran fan de Valentino Rossi, ara que ja se sap que Jorge Lorenzo deixarà Yamaha per anar a Ducati, el gironí és qui més sona per compartir box amb l'italià. El diari Marca donava per fet ahir que diumenge Maverick anunciarà el seu salt a Yamaha amb 21 anys i tot un ambiciós projecte esportiu al seu servei.

De l'evolució del mercat, el pilot de Roses no en vol sentir a parlar. Com a mínim fins després de la cursa de diumenge. En declaracions facilitades per Suzuki, el seu actual equip, ahir explicava que «després de Jerez vaig tenir la confirmació que hem fet grans millores, però també que no són suficients. Tenim molt marge de millor. Som molt més competitiu que l'any passat. Le Mans no serà una pista fàcil, però estem treballant dur», va assegurar.