La 99ª edició del Giro d'Italia comença aquest divendres a la ciutat holandesa d'Apeldoorn amb una contrarrellotge individual de 9'8 quilòmetres. Després de superar muntanyes i multitud d'obstàcles, amb un recorregut de 2.400 quilòmetres, la primera gran volta de l'any 2016 s'acabarà a Torí el proper 29 de maig.

Dos corredors espanyols arriben a la Corsa Rosa amb opcions de victòria. La veterania d'Alejandro Valverde (Movistar) es contraposa amb la joventut i les ganes de Mikel Landa (Sky). Ells dos són els grans rivals del candidat número 1, l'italià Vincenzo Nibali (Astana). Altres corredors a seguir poden ser Tom Dumoulin, Esteban Chaves o Rafal Majka.

Tot i ser un ciclista curtit en mil batalles, Alejandro Valverde disputarà el seu primer Giro d'Italia. El líder del Movistar, afronta amb "il·lusió i ganes" el seu debut a la carrera italiana, amb 36 anys, i convençut que la veterania l'ajudarà "a córrer més tranquil i sense pressió".

El murcià arribarà en plena forma a la sortida del Giro: "La preparació ha estat perfecta i he aconseguit èxits. Vaig decidir no anar a Flandes i acudir a Tenerife -al sud, no a l'Teide-, per acumular hores de pujada i ports llargs. El treball està ben fet i veurem el que passa", comenta el ciclista murcià.

Per a Valverde, un bon resultat el proper 29 de maig a Torí seria "estar al podi i haver aconseguit alguna etapa".

Dels rivals, destaca a "Nibali, sens dubte el candidat número u. Veiem també a un Landa molt fort i a tenir molt en compte després del seu Giro 2015. A més, altres corredors com Dumoulin, Chaves i algun més, que marcaran la carrera".

El Giro d'Italia tindrà un recorregut complicat i per a tots els gustos. Amb etapes d'alta muntanya, etapes amb finals sorpresa, contrarrellotge llarga i fins i tot trams d'"sterrato", l'espectacle està garantit.

Landa també obta a la 'maglia rosa'

El ciclista basc Mikel Landa (Sky) també ha quedat assenyalat com a gran favorit per guantyar la carrera. Landa disposarà d'un equip Sky al seu servei, ple d'escaladors per optar al Giro d'Itàlia.

L'equip britànic ha tingut baixes importants, com la del colombià Sergio Luis Henao i l'espanyol Beñat Intxausti, malalt, d'aquí que hagi hagut de canviar els plans previstos inicialment.

Landa tindrà al seu servei un equip que completen Mikel Nieve, David López, Elia Viviani, Sebastian Hainaut, Ian Boswell, Nicolas Roche, Philip Deignan i Christian Knees.

El ciclista alabès tindrà escaladors al seu voltant, com els veterans Nieve, David López, Roche i Deignan, més corredors més joves com Hainaut i Boswell. Per a les tasques en les etapes planes comptarà amb Viviani i Knees.

Landa arribarà a la sortida després d'un triomf d'etapa en la Volta al País Basc i la general del Giro del Trentino, amb bones sensacions i molta confiança en millorar el tercer lloc de 2015, on va posar les coses molt complicades a Alberto Contador.