Troben els cossos de dos alpinistes desapareguts el 1999

Es tracta d'Alex Lowe, considerat el millor alpinista nord-americà de la seva generació, i de David Bridges

02.05.2016 | 20:56
Troben els cossos de dos alpinistes desapareguts el 1999
Troben els cossos de dos alpinistes desapareguts el 1999

Una grup d'alpinistes ha descobert en el seu camí cap al cim del Shishapangma, a la serralada de l'Himàlaia, els cadàvers dels nord-americans Alex Lowe i David Bridges, desapareguts durant una allau el 5 d'octubre de 1999, segons la fundació que dirigeixen la vídua d'un d'ells.

L'alemany David Goettler i el suís Ueli Steck es van topar amb les restes de Lowe i Bridges encapsulats en una glacera quan es preparaven per pujar la cara sud de la catorzena muntanya més alta del planeta (8.013 metres). La roba i les motxilles dels dos cadàvers encaixaven amb les dels dos desapareguts, experimentats alpinistes.

Lowe, de 40 anys, estava considerat el millor alpinista nord-americà de la seva generació i va desaparèixer al costat de Bridges durant una expedició en la qual també participava un tercera escalador, Conrad Anker, que va resultar ferit però va aconseguir sobreviure.

La vídua de Lowe, Jenni Lowe-Anker, ha dit estar "agraïda" per la troballa i s'ha marcat com a objectiu aconseguir que el seu difunt marit "descansi". "Conrad, els nois i jo anirem al Shishapangma", ha explicat en un comunicat Lowe-Anker, que es va casar el 2001 amb l'alpinista supervivent de la tragèdia.

Lowe, que va escalar dues vegades l'Everest, sempre va dubtar dels que volien catalogar-lo com el millor muntanyenc dels Estats Units. "Hi pot haver un corredor que sigui més ràpid o saltador que arribi més alt, però escalar és diferent. És massa subjectiu", va declarar en una entrevista a una revista especialitzada, segons l'agència Reuters.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema