Dilluns, quan van anar passant pel despatx de l'Uni a Fontajau per parlar amb Pere Puig, la majoria de les jugadores comentaven al director esportiu la seva voluntat de renovar per continuar jugant a l'Spar Citylift Girona la temporada vinent. Givens, Ibekwe, Spanou, Knezevic... Totes veurien amb bons ulls seguir a Girona, però, això és bàsquet professional i el factor econòmic sempre acaba pesant molt. L'Uni té el segon pressupost més alt de Lliga Femenina, però continua lluny de poder competir tant amb Perfumerías Avenida, com amb alguns equips de França i amb molts de Turquia o de l'Europa de l'Est. La bona temporada de l'Uni no ha passat desapercebuda a Europa i, encara menys, a Salamanca i és que l'Avenida no ha fet mai escarafalls a l'hora de fitxar peces destacades dels seus principals rivals. I menys en tindrà ara que hi ha un Miguel Ángel Ortega que coneix perfectament el rendiment que li podrien donar jugadores com Chrissy Givens o Artemis Spanou, a qui ja ha fet saber que voldria tenir al seu costat el curs vinent a Salamanca.

Diumenge, Chrissy Givens va ser la jugadora que més clar va parlar des del balcó de l'Ajuntament. «És probable que la temporada vinent ens tornem a veure per aquí», va dir l'alera nord-americana que, fins i tot, a diferència del que solen fer moltes de les seves compatriotes, no ha volat cap als Estats Units tot just acabar la competició i continuarà uns dies més a Girona fent turisme. Givens és una jugadora molt intensa, amb gran capacitat física, i ideal per jugar amb moltes transicions, que encaixa perfectament en el bàsquet que agrada a Miguel Ángel Ortega que la va convertir ràpidament en peça clau de l'equip quan la jugadora va arribar a Girona, a principi de gener.

Amb Xavi Fernández, però, Givens també ha rendit perfectament i ha acabat tenint una bona entesa dins la pista amb Noe Jordana. L'Spar Citylift Girona ja li havia fet saber a Givens el seu desig de renovar-la, i ella ho veia amb prou bons ulls, però l'oferta de Perfumerías Avenida, si fa o no fa del doble del que cobrava aquest any a Girona, podria acabar allunyant-la de la renovació. A l'Uni assumien que Givens havia pujat la seva cotització després dels seus bons quatre mesos a Girona. Ara bé, en cap cas l'Uni podrà arribar a pagar-li les xifres amb què es mouen el Perfumerías Avenida i el seu renovat entrenador, Miguel Ángel Ortega.

I si al tècnic de l'Hospitalet li agrada el joc de Chrissy Givens també sempre ha tingut bones paraules per al joc, i la predisposició al treball, d'Artemis Spanou. Dissabte a Salamanca, poques hores després de la final de Lliga, Miguel Ángel?Ortega ja li va comentar de manera informal a Spanou que li agradaria comptar amb ella la temporada vinent. I?és que, un cop renovat, Miguel Ángel?Ortega intenta influir en la confecció de la plantilla en un Perfumerías Avenida acostumat a fitxar a cop de talonari segons les preferències del president, Jorge Recio, i del gerent, Carlos Méndez. Ahir mateix, Avenida va confirmar un fitxatge d'alt nivell com el d'Ángela Salvadores, que torna a Espanya després de només una temporada al bàsquet universitari nord-americà, amb Duke. Amb només 19 anys Salvadores és un gran talent anotador, però també una peça complicada de portar i ja va tenir molts problemes amb Ramon Jordana en l'etapa dels dos al Segle XXI. I si Jordana té un caràcter fort, Ortega també el té potent.