Les places d’ascens a Segona Catalana no estan ni molt menys adjudicades en el grup 15 de Tercera Catalana. El Palafrugell, màxim favorit per història i potencial, continua amb tres punts de coixí al capdavant, però el Marca de l’Ham es resigna a deixar escapar un lideratge que havia defensat durant bona part del campionat. Els figuerencs han tornat a agafar el to després de l’ensurt al camp del Fortià i davant el Garriguella van convèncer (4-0).

El primer puja directe, i el segon també si és el millor ­sotscampió gironí -per contra, hauria de disputar una promoció. Ara mateix, els nois de Txema Ortega jugarien el play-off contra el Sant Jaume de Llierca, però només tenen un punt de desavantatge amb l’Aro, actual millor ­sotscampió i que ascendiria al costat dels tres campions.

Ara bé, a la pugna per l’ascens s’hi ha afegit el Roses, si bé la Segona Catalana li dura poc quan hi milita, té l’esperança de tornar-s’hi a aventurar. Els nois de Gabri Maragall acumulen sis triomfs seguits -el darrer dels quals al camp d’un Agullana on fa dos anys van celebrar l’ascens-, compten amb el tercer lloc assegurat i ara mateix tenen, a dos punts, el Marca de l’Ham, amb qui es veurà les cares el pròxim dia 24 d’abril a Figueres.

“Serà un partit quasi definitiu per veure si podem o no quedar segons. Ara, som pocs efectius, després de la lesió d’Òscar (González) i que Ivan (Jiménez) plegués per feina, però estem en un bon moment i tenim ganes de competir al màxim”, apunta el tècnic escalenc.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.