Diumenge, després de la celebració amb els aficionats a la plaça del Vi, la plantilla de l'Spar Citylift Girona va fer el sopar de comiat de la temporada i ahir, unes hores més tard, les jugadores varen anar passant per l'oficina del club al pavelló de Fontajau per tenir l'últim intercanvi d'impressions amb el director esportiu, Pere Puig. «Totes marxen contentes i assegurant que voldrien tornar la temporada vinent. Això és una molt bon senyal», apunta un Puig que, amb la tranquil·litat el club ha complert escrupolosament amb tots els contractes (cap jugadora marxa amb deutes pendents) té ara per endavant la construcció d'una nova plantilla que «no serà com ens agradaria, d'onze o dotze jugadores professionals, però que segur que agradarà als espectadors de Fontajau com la que hem tingut aquesta temporada».

El bon paper de l'Uni en el seu debut a l'Eurolliga, la seriositat del club a l'hora de complir els contractes, i les bones referències que es van transmetent les jugadores sobre la ciutat - «a Rússia paguen més, però no els hi agrada tant anar-hi a viure»? - fan que l'Uni pugui accedir ara a jugadores d'un nivell que, fa tres anys, no estaven al seu abast. «El mercat se'ns està obrint molt, però abans de fer grans moviments hem de saber si juguem l'Eurolliga i determinar exactament els diners amb què comptarem», avisa Puig mentre que ahir, a la tertúlia esportiva de FeM Girona, el president Llorenç Biargé va explicar que el pressupost d'aquesta temporada, que voltava els 650.000 euros, s'acabarà tancant amb un lleuger superàvit.

Un cop coneguda la xifra exacta del pressupost per a la temporada vinent, que no hauria de ser molt diferent, Pere Puig començarà a fer una plantilla que tant a ell com al president els hi agradaria que comptés amb més jugadores catalanes. De moment, el primer fixatge, que es podria fer oficial avui mateix, és la mataronina Rosó Buch però Puig avisa de la complexitat d'aconseguir les millors jugadores catalanes que «tenen l'oportunitat d'obtenir bons contractes jugant l'estranger i fan molt bé d'aprofitar-ho». Entre aquests noms la bescanonina Queralt Casas (Nantes), Núria Martínez (Galatasaray), Anna Cruz (Orenburg) o Marta Xargay i Laia Palau (Praga). Ara mateix, fins i tot Queralt Casas que continuaria jugant a la lliga francesa, totes semblen lluny de l'abast econòmic de l'Uni, que, per exemple, tampoc podria optar per recuperar la gironina Geo Bahí que, en principi, continuarà una temporada més al Cadí La Seu.

En canvi qui si podria tornar a Fontajau és Jael Freixanet. La jugadora manresana, campiona de Lliga l'any passat amb l'Uni Girona, ha estat aquesta temporada a Finlàndia on ha compaginat un erasmus per acabar els seus estudis de Física jugant amb l'Hypo que, precisament diumenge, un dia després que ho fés l'Spar Citylift Girona, va perdre el darrer partit de la final de la lliga finlandesa contra el Catz.

«Ens agradaria que tornés», explica Pere Puig sobre Jael Freixanet, que sempre ha estat molt valorada per la gent de l'Uni.