El duel de la jornada entre el Marca de l’Ham i el Roses (2-2) va deixar les coses com estaven en la lluita per a la segona plaça mentre que el Palafrugell va escapar-se a cinc punts en el lideratge després d’un penal dubtós que va transformar al minut 85 al camp del Cabanes (0-1). A Figueres, en un partit clarament marcat per la tramuntana i amb prop de 300 espectadors, els rosincs van aprofitar el factor vent per marxar al descans amb 0-2 amb un doblet de l’exjonquerenc Xavi Fages amb el cap i amb un xut llunyà.

A la represa, els nois de Gabri Maragall van tenir la sentència, però Carles Giménez va fallar un penal i el Marca de l’Ham va ressorgir. L’expulsió de Joan Baduà va acabar animant els de Txema Ortega, que van establir la igualada mitjançant l’efectivitat del revulsiu Toni Ruedas, que després d’enviar una vaselina al travesser va anotar a pilota aturada amb un penal i una falta.

En un final obert en què el Roses va poder generar perill tot i jugar en contra de vent i amb inferioritat numèrica, Fages va fregar el trio amb una falta que va topar contra el pal dret de la porteria de Sergio Rodríguez, que segueix pugnant pel Zamora amb el rosinc Sergio Feria.

Aquest empat manté el Marca de l’Ham segon -jugaria el play-off d’ascens a Segona Catalana contra el Gironès-Sàbat, segon del grup 17- amb dos punts més que el Roses.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.