A l'Olot els números ja no els surten. Com a mínim, els de la permanència directa, que passava per no fallar a casa contra els rivals directes i que, de moment, s'han resolt amb un trist punt de sis contra el Pobla de Mafumet i l'Hospitalet. Quan s'acabi la temporada ja serà el moment de buscar els culpables de tenir els garrotxins penjant d'un fil precisament l'any en què el club ha disposat del pressupost més alt de la seva història. Ara és el moment d'agafar-se on sigui per evitar el desastre i l'esperança passa a ser des de ja disputar la promoció, evitant així el descens directe.

La salvació, amb només nou punts en joc, és a sis. La promoció, a només dos. La marca el Pobla de Mafumet, amb els mateixos punts que l'Olímpic de Xàtiva. Tot i que matemàticament encara seria possible atrapar la permanència directa, la lògica diu que si en tota la temporada només s'han guanyat sis partits, ara és complicat que els garrotxins s'imposin en tres de seguits, i més tenint en compte que un és al camp d'un Hèrcules, que s'hi jugarà la plaça de promoció d'ascens. Guanyar els dos partits que els resten com a locals contra el Llosetí i l'Atlètic Llevant passa a ser ara l'esperança i, alhora, l'obligació d'un equip que no ha trobat la reacció ni amb el canvi d'entrenador. Si a més a més es pogués rascar alguna cosa del Rico Pérez, encara millor.

Un dels grans aliats, si l'Olot aconsegueix fer aquesta vegada els deures, és el calendari dels rivals. El Pobla de Mafumet ha de jugar contra Alcoià, Vila-real B i Lleida (sisè, primer i tercer), mentre que l'Olímpic ho farà amb Lleida, Reus i Barça B (tercer, segon i dotzè). L'Olot rebrà un rival directe, el Llosetí, i en la darrera jornada l'Atlètic Llevant pot arribar ja salvat al Municipal.