Després dels incidents que es van produir en el partit de Tercera Catalana entre el Cabanes i el Llançà, disputat el passat dia 21, l’entrenador principal dels cabanencs Toni Ferrer ha plegat “per no perjudicar la imatge de l’entitat”. El tècnic de Pau reconeix que “en calent” va donar una bufetada a Lluís Moñino, membre del cos tècnic del Llançà, després de sentir-se “provocat”. En referència a la seva decisió, Ferrer afegeix que “tinc una amistat increïble amb en Carles Llanet (president del Cabanes) i tampoc puc estar allà dirigint”. Ferrer, a l’espera que es conegui la resolució de la sanció, ha estat castigat amb la cautelar, igual que Moñino, que també és entrenador del juvenil A del Llançà i professor de l’Escola Catalana d’Entrenadors.

“Conec diferents versions i quan l’àrbitre diu que en Lluís va provocar no correspon amb el què va passar; només sap com és en Lluís qui el coneix”, afirma Jordi No, president del Llançà.

El lloc de Ferrer és ocupat des del dissabte passat per Xavi Llombart, qui va ser jugador del Cabanes durant les últimes quatre temporades. L’ex del Portbou de moment ha agafat l’equip, situat en zona de descens i amb qui va debutar al camp del Viladamat (1-1), però encara no se sap si de manera provisional o definitiva.

El Cabanes, per la seva part, va acceptar la dimissió de Toni Ferrer el dimarts anterior, abans que hi hagués una reunió de la junta directiva, i després de mantenir-se al marge farà un comunicat oficial quan apareguin les sancions.

El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol va optar, el dimecres passat, dia en què es publiquen les sancions, per “incoar expedient d’aquest partit, considerant-lo pendent de resolució”, i si no hi ha canvis d’última hora es donaran a conèixer aquest dimecres dia 2.

Els incidents van portar la suspensió del partit a la mitja part amb 0-1 a favor del Llançà. Després de l’incident entre l’entrenador del Cabanes i l’ajudant de Jordi Boix al Llançà, a la trifulga s’hi va afegir el fill de Toni Ferrer (Toni Ferrer), alhora jugador cabanenc, per donar “dues puntades de peu” a Moñino, segon reflectia l’annex arbitral de Guillem Pellejero Pairó, que va rectificar-lo en la posterior ampliació.

Moñino va patir una hemorràgia interna a l’ull dret i va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Pellejero Pairó apuntava a l’annex que Ferrer “havia propinat una bufetada” a Moñino, però que aquest l’“havia provocat”. Els incidents s’haurien iniciat quan el delegat del Llançà Juan Valero i el jugador del Cabanes Joan Duñach van intercanviar impressions després d’una falta que havia fet el futbolista a un rival pocs minuts abans.

El Llançà se solidaritza amb Moñino

Mentre el Cabanes està a l’espera de conèixer les sancions per pronunciar-se, el Llançà no s’ha quedat quiet i va emetre un comunicat sota el títol Prou violència, siusplau després que Moñino fos agredit “de forma salvatge, premeditada i covarda”. En aquest missatge el club llançanenc aprofitva “per deixar constància que ni la UE Cabanes, ni els seus directius, ni la seva afició té res a veure en tot aquest afer”.

Seguint en la mateixa línia, es va impulsar un manifest titulat Lluís Moñino: només futbol, no més violència, on van sumar-s’hi clubs de la zona com el Sant Pere Pescador, Figueres, Begur, Vilabertran, Esplais, Fortià, Roses, Agullana, Baix Ter, Salle Figueres, Viladamat, Monells, Base Empordanet, Garriguella, Navata, Bàscara, Pont de Molins, Vilajuïga, Portbou, Peralada, Flaçà, Borrassà i Palau-saverdera.

Una altra de les mesures que va prendre el Llançà a l’última jornada és que el primer equip i l’infantil A -els dos únics que van jugar, la resta es van suspendre pel mal temps- van fer una seguda conjunta d’un minut en el moment del xiulet inicial amb els jugadors de l’equip rival, Cistella i Peralada, respectivament, “en senyal de protesta cap a la violència”. D’altra banda, el Llançà té previst reunions pedagògiques amb els seus equips amb l’objectiu de sensibilitzar-los tot aprofitant les campanyes de la Federació Catalana “Prou violència al futbol” i “Zero insults a la grada”.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.