L'

uruguaià Luis Suárez ha desencallat en dues jornades el tap que semblava impedir que la pilota entrés a la porteria dels rivals del conjunt blaugrana, fins al punt que gràcies als seus vuit gols en dos partits ha permès el seu equip tornar a somiar amb la Lliga amb el mateix convenciment que tenia el Barça abans de deixar-se fins a onze punts en quatre partits.

L'allau de gols de l'uruguaià, que en dues jornades seguides ha marcat un pòquer de gols, l'ha situat, a més, com a màxim golejador de la Lliga amb 34 gols, el que el col·loca en una posició immillorable per obtenir per primera vegada el trofeu "Pitxitxi". Al marge d'aquest objectiu personal, el Barça li ha anat com aigua de maig que el seu davanter s'hagi posat l'equip a l'esquena a l'hora de resoldre davant la porteria rival, tenint en compte que el conjunt català s'havia mostrat estranyament ineficaç durant algunes jornades, que el van portar a dinamitar un avantatge més que ampli a la Lliga i a caure eliminat en la Lliga de Campions.

La visita a Riazor va acabar amb una de les golejades del campionat, en vèncer el Barça per 0-8, partit en què l'uruguaià va marcar quatre gols i va donar tres assistències. El passat dissabte va rubricar la setmana amb una nova exhibició, contra l'Sporting, amb un 6-0 en el que l'uruguaià va marcar quatre gols més dels sis que va anotar l'equip català.

Els gols de Suárez, així com el gol de Messi i el de Neymar davant el conjunt asturià, han permès al trident blaugrana igualar la marca de 122 gols que els tres atacants van signar l'any passat en totes les competicions, encara que en aquesta han jugat tres tornejos més: les supercopes d'Europa i Espanya i el Mundial de clubs, en els quals el trio golejador ha sumat nou gols.

L'esprint final cap al títol és dels més ajustats de l'últim campionat, amb els tres equips separats només per un punt. La visita al camp del Betis, el derbi contra l'Espanyol al Camp Nou i el final de curs al camp del Granada és el calendari que li espera a un Barça que sembla haver-se alliberat en aquests dos últims partits.

L'equip blaugrana es va tornar a entrenar ahir a la ciutat esportiva i, estranyament al que ha esdevingut en els últims mesos, aquesta setmana serà un espectador passiu davant la televisió, per on desfilaran els quatre semifinalistes de la Lliga de Campions.

L'entrenador blaugrana, Luis Enrique, va donar dos dies de descans als seus jugadors, que tornaran a la feina el proper dimecres al matí, per preparar el partit del proper dissabte al Benito Villamarín (20.30 hores), en la que serà una nova i decisiva jornada del campionat de Lliga.