L’alegria per l’ascens del juvenil A del Vilamalla contrasta amb la situació del primer equip, que segueix sense donar símptomes de recuperació a la part baixa de Segona Catalana. Els nois que entrena Dani Romero van allargar la nefasta ratxa de resultats -l’últim triomf va ser el gener- en caure golejats (1-4) dissabte passat davant el Bescanó, un rival directe per eludir el descens que estava liderat al damunt del terreny de joc per l’exdavanter de l’Escala Pep Muniesa.

Malgrat aquest desencís, els vilamallencs, que recuperaven el lesionat Rubén Roca sota els pals, tenen la permanència a quatre punts abans de rebre la visita del líder, el Llagostera B, en el retorn de Xampi.

No obstant això, el club blanc-i-negre té pràcticament assumit el possible descens de categoria i aquesta setmana hi podria haver moviments a la banqueta. Dani Romero, fitxat l’estiu del 2014, és molt probable que deixi l’equip per motius personals juntament amb el seu tècnic ajudant, Enric Vila.

De més a menys en dos anys

Romero, amb passat al futbol base de l’Olot, va ser l’escollit ara fa dos anys per substituir Carlos Santiago, que va optar per tancar una etapa de sis anys al capdavant del Vilamalla. En la seva primera temporada, Romero va deixar els altempordanesos en una excel·lent quarta posició, només superats per clubs històrics com l’Abadessenc, Camprodon i Guíxols.

En el seu segon curs, però, les coses s’han torçat -les baixes de Pep Roca, Xampi, Luque o Berenguel han passat factura- i actualment el Vilamalla és penúltim. A més, durant la lliga han anat desfilant jugadors com Eladio, Vilarrodà, Comamala i David Alsina, i el darrer a fer les maletes ha estat Saliou Balde, que havia fitxat en el mercat d’hivern procedent de l’Agullana.

En cas d’acabar descendint a Tercera, l’aposta pel club passa per confiar amb el bloc del juvenil A de Víctor López, tècnic del planter que ha pujat l’equip a Primera al costat de Xavi Petit.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.