Valentino Rossi (Yamaha) va aconseguir ahir la seva primera pole position de la temporada després de fer el millor temps en la tanda de qualificació. Maverick Viñales, al centre de l'huracà informatiu pels rumors que el situen a la moto que Lorenzo deixa lliure a Yamaha, va aconseguir amb la seva Suzuki la cinquena posició a la graella.

Pel que fa a la resta de resultats de la categoria reina, la primera línia de la graella va quedar completada per Jorge Lorenzo (Yamaha) i Marc Márquez (Honda). Aquests tres pilots van aconse?guir marcar uns temps més de mig segon més ràpid que els classificats en la segona, on Andrea Dovizioso (Ducati) i Aleix Espargaró (Suzuki) acompanyaran Viñales. Dani Pedrosa (Honda) va acabar en la setena posició i sortirà des de la tercera línia de l'engraellat.

Feia tretze curses que Valentino Rossi no aconseguia encapçalar la formació de sortida, concretament des del Gran Premi d'Holanda de la passada temporada (27 de juny de 2015), mentre que Marc Márquez és l'únic que ha aconseguit repetir pole aquesta temporada.

Abans de la cursa d'avui Marc Márquez lidera el Mundial de MotoGP (66 punts), amb 21 punts d'avantatge sobre Jorge Lorenzo i 33 respecte a Valentino Rossi. Maverick Viñales, amb 23 punts, és vuitè a la classificació del Mundial.

En la resta de categories, el britànic Sam Lowes (Kalex) va sumar la seva segona millor qualificació de la temporada, imposant-se sobre el cronòmetre a Jonas Folger i Sandro Cortese, també amb Kalesx. El llançanenc Isaac Viñales (Tech3) segueix sense sumar bons resultats i sortirà des del vint-i-cinquè lloc de l'engraellat. El català més ben situat a la graella és Àlex Rins (Kalex), que ho farà des de la setena posició. El Mundial d'aquesta categoria és el més igualat, ja que els quatre primers classificats estan separats per quatre punts, el líder és Sam Lowes.

En la categoria petita, Moto3, la pole position va ser per a l'italià Nicolo Bulega (KTM), qui estarà acompanyat a la primera línia de la graella de sortida pel sud-africà Brad Binder (KTM) i l'espanyol Jorge Navarro (Honda). Precisament els focus estaran sobre la lluita entre Binder i Navarro, primer i segon classificats al Mundial.

Les curses es podran seguir des de les 11.00 del matí i aquest cop Telecinco les emetrà en obert i en directe després d'arribar a un acord amb Movistar+, que té els drets, per oferir les quatre proves d'Espanya. Movistar també oferirà les curses per als seus abonats.