"És un mal moment per fer una valoració de la temporada quan ho hem tingut a tocar". Aquestes eren les primeres paraules ahir vespre del director esportiu de l'Spar Citylift Girona, Pere Puig, a la Plaça del Vi, pocs minuts abans d'entrar a la sala de plens de l'Ajuntament de la ciutat, en la recepció que el consistori va voler fer, tot i la derrota de dissabte a la plantilla del club de Fontajau. De raó no n'hi faltava. I és que dissabte, el "seu" Uni Girona, va tenir a la punta dels dits un triomf que no només hagués estat històric, que també, sinó sobretot molt èpic. L'equip de Xavi Fernández, tot i les baixes per lesió de Lina Pikciute, Anna Carbó i Ify Ibekwe, i les molèsties de la grega Artemis Spanou -no es pot oblidar que va jugar infiltrada- va estar molt a prop d'aconseguir una autèntica proesa, després de remuntar 23 punts.

És evident que com a director esportiu, un sempre vol que el seu equip aconsegueixi les majors cotes possibles a nivell esportiu. De totes maneres, pocs segons després, ell mateix admetia que "la temporada ha estat positiva. Hem aconseguit la Supercopa, hem debutat a l'Eurolliga i l'única llàstima ha estat aquest final una mica agre. Ens deixa amb mala sensació", per afegir que "en els propers dies començarem a valorar més les coses que hem fet aquest curs". Precisament per tots aquests èxits, l'Ajuntament de Girona va voler fer ahir un reconeixement a la plantilla. No hi va haver l'eufòria de la temporada passada quan en aquella recordada diada de Sant Jordi l'Uni va aconseguir per primera vegada guanyar la Lliga Femenina, i a més ho va fer davant 5.000 persones amb un Fontajau ple de gom a gom, però ahir més de 350 persones -alguns acabats d'arribar de Salamanca- van voler estar al costat de l'equip omplint primer la sala de plens de l'ens municipal, i poc després la Plaça del Vi.

L'acte va arrencar amb la regidora d'Esports, Isabel Muradàs donant les gràcies a la plantilla, patrocinadors, i a la resta d'institucions per haver fet possible una gran temporada. És veritat que a molts llocs no haguessin celebrat el subcampionat, però a Girona sí. I Muradàs en va donar els motius. No s'ha aconseguit el títol, però heu aconseguit alguna cosa més important. Us heu guanyat el respecte, i el reconeixement de la ciutat gràcies a la lluita, esforç i compromís que heu demostrat aquesta temporada". A continuació va agafar la paraula, el representant d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols que va voler agrair l'esforç titànic de la plantilla que han fet possible gairebé tocar la glòria, tot i trobar un camí ple d'obstacles. L'acte va continuar amb les paraules d'un emocionat, Llorenç Biargé. El president de l'Uni optimista de costum, va assegurar que el club treballarà per intentar doblar el nombre de socis. "Hem estat uns 500 socis, i volem doblar aquesta xifra". Biargé també va admetre que "les properes dues setmanes seran claus per saber si podem sortir a l'Eurolliga. En cas que no, jugarem l'Eurocup" Biargé va acabar amb un crit de "Força Uni". També va parlar, el tècnic que abans de la final ja va deixar clar que seguirà vinculat amb el projecte de l'Uni, però no des de la banqueta.

De fet, Xavi Fernández fa temps que insisteix que per fer crèixer l'entitat, fa falta ampliar l'estructura administrativa del club. Fernández va explicar en públic que abans del partit va passar un fragment de la pel·lícula 300 per motivar les seves jugadores. Finalment, i abans que l'alcaldessa Marta Madrenas tanqués l'acte, van parlar les jugadores i capitanes, Anna Carbó i Noemí Jordana. Muradàs va aprofitar el pas del micròfon a Carbó per fer-li saber que "penjarem la teva samarreta" amb el dorsal 7 a Fontajau. Jordana que va fer de traductora en anglès amb la resta de les seves companyes, va agrair a Xavi Fernández la paciència que el tècnic ha tingut amb elles, mentre Fernández anava fent ue no amb el cap. En un moment del seu parlament, un aficionat va aprofitar per cridar "Noe renova". Finalment, Madrenas, va dir que "us estem molt agraïts per portar amb orgull i fins al final el nom de Girona arreu de l'Estat".

A continuació, directius i plantilla van pujar al balcó de l'ajuntament, des d'on totes les jugadores van dirigir algunes paraules a una afició que va tornar a insistir amb la renovació de Jordana qui va respondre amb un "convideu-me a una cervesa i en parlem".

A partir d'avui mateix, els màxims responsables de l'entitat es posaran a treballar per intentar quadrar els números, però sobretot per trobar els recursos per fer front a un nou curs. En aquest sentit, Cayetano Pérez, gerent de Citylift va avançar que "dins les nostres possibilitats seguirem un any més al costat del club". En l'àmbit esportiu ja s'han fet les primeres gestions. Sense temps per perdre, l'Uni ja s'ha assegurat el fitxatge de l'escorta Rosó Buch. La jugadora del Conquero es convertirà en els propers dies en jugadora de l'Spar Citylift. El club també té la intenció de renovar Chrissy Givens. La jugadora també està a gust a Fontajau i malgrat que encara s'ha de parlar del tema econòmic, la predisposició de les dues parts fa pensar que Givens seguirà. També ho farà Coulibaly, sempre quan es jugui a l'Eurolliga, com així ho indica el seu contracte. Ify Ibekwe també podria seguir, malgrat que el seu salari és ara mateix el principal problema. Qui segur que no seguirà serà Italee Lucas, que té contracte a Angola. A la mateixa hora a Salamanca la festa pel títol va reunir 2.000 persones.