Mentre el Palafrugell segueix ferm al capdavant del grup 15 de Tercera Catalana amb tres punts de marge, Marca de l'Ham i Roses pugnen per a la segona plaça, però sense descartar ni molt menys el títol quan queden sis jornades per acabar. Figueres i rosincs es veuen les cares aquest diumenge (17 h) separats per només dos punts i qui guanyi sortirà molt reforçat.

A Segona Catalana, puja directe el campió i el millor sotscampió gironí dels tres grups: actualment el Marca de l'Ham disputaria la promoció d'ascens contra el Sant Jaume de Llierca, però només té un punt de desavantatge (65 a 64) respecte a l'Aro, el millor segon de la província. Per aquest motiu, si el Palafrugell s'escapa, acabar en segon lloc també pot donar un premi majúscul.

El camp del Marca de l'Ham acollirà els dos equips menys golejats del grup: Sergio Rodríguez «Locki» i Sergio Feria són els Zamora, però en punta també compten amb artillers destacats com Toni Ruedas i Hadji Jawara (Marca de l'Ham) o l'incansable Robert Fernández (Roses), autor de 21 gols. A l'anada, el duel es va quedar a Mas Oliva (1-0) amb un solitari gol del jove Joan Baduà. Per a l'esprintada final, el Marca de l'Ham s'ha reforçat amb Gerard Nolla, conegut com a Wichy, i el Roses ha donat d'alta el veterà Marc Colomeda després de la marxa sensible d'Hicham Al Hamidi al Sant Esteve d'en Bas.

Txema Ortega, entrenador del Marca de l'Ham, explica que "arribem amb la confiança de què últimament estem fent les coses ben fetes, estem units i a casa volem donar el màxim amb l'ajuda de l'afició. Passi el que passi quedaran cinc partits i no estarà res decidit encara". Qui va ser entrenador del Lladó, Llers i tècnic ajudant a la Jonquera considera que "el Roses arriba molt fort, és sòlid i a davant té molt perill amb Robert, que està en ratxa, però no ens hem d'oblidar de la resta de l'equip. Es preveu un partit intens".

Per la seva part, Gabri Maragall, entrenador del Roses, apunta que "serà un partit quasi decisiu, estem en un bon moment i tot i que ara tenim menys jugadors que al principi estem confiats i capaços de guanyar a qualsevol camp". L'ex de l'Escala, Figueres i l'Estartit femení veu un Marca de l'Ham "amb molt ofici, amb molts jugadors de nivell alt per a la categoria i perillós a l'estratègia; en el seu camp tothom ha de ser valent".

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.