L'Aeròdrom serà l'escenari, aquest dissabte (16 h), del partidàs de la jornada del grup 30 de Quarta Catalana entre l'Empuriabrava-Castelló i el Sant Miquel de Fluvià. Els costaners són els líders indiscutibles, amb 11 punts de coixí -i un partit menys- al capdavant quan queden vuit jornades per acabar, i reben la visita d'un equip fluvianenc que, descartat pel títol, té un frec a frec amb el Lladó per assolir la segona plaça d'ascens directe a Tercera.

Els costaners, fundats aquesta mateixa temporada i imbatuts en el seu terreny de joc, compten amb un bloc format majoritàriament per exjugadors de l'Esplais, amb qui es trobaran les cares el curs que ve si no hi ha un daltabaix. L'Empuriabrava-Castelló ve com un coet, amb nou victòries consecutives, i destaca per la seva solidesa defensiva, ben liderada sota els pals per Vicens Turró i Jordi Olivet, fitxat del Sant Pere Pescador després de la marxa de Boque al Base Roses. Ara bé, al davant, s'han acabat destapant, tots els jugadors de camp de la plantilla han vist porteria i Eloi Güell, ex del juvenil del Figueres, encapçala la llista de golejadors amb 15 dianes.

Albert Albert, entrenador de l'Empuriabrava-Castelló, considera que "és un partit important per ser campions, però tampoc cal perdre el món de vista perquè quedaran set jornades. Mai firmo l'empat, sóc competitiu i vull guanyar sempre". Respecte al rival, l'extècnic del Porqueres i de l'Esplais explica que "crec que la seva situació és molt delicada i només li val guanyar per seguir a dalt, han demostrat ser un equip fort i tenen individualitats que poden desequilibrar el partit".

El Sant Miquel, sense el pitxitxi

Per la seva part, el Sant Miquel ha viscut quasi tota la temporada en places d'ascens directe, però les últimes derrotes imprevisibles contra el Cadaqués i el Navata l'han tret provisionalment en detriment del Lladó, que té un punt i un partit més. Els nois que entrena Narcís Barquero segueixen depenent d'ells mateixos per pujar a Tercera Catalana i a l'anada ja van sorprendre el seu rival d'aquest dissabte (1-0). Les aturades de Marc Gómez i els gols de l'exllersenc Maicol -en porta 16, però serà baixa per una lesió al genoll- i de Teta, amb passat al Sant Pere, mantenen vius el Sant Miquel, perjudicat les últimes setmanes per la marxa de l'hàbil Richard Ruiz en el Ripoll.

"Creiem que pot ser un partit molt igualat, però no el considerem com una final, tenim ganes i il·lusió de lluitar per aquesta segona plaça que sembla que estarà molt igualada i disputada fins al final", explica Barquero. L'actual tècnic del Sant Miquel va compartir vestidor, en el Bàscara, Vilamalla i Esplais, amb el seu homòleg a l'Empuriabrava-Castelló, Albert Albert:"Tenim motivació per jugar contra el líder i ens coneixem tots molt, tant entrenadors com jugadors", conclou.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.