El Barcelona Lassa va deixar escapar la primera oportunitat d'aconseguir passar a la Final a Quatre de Berlín, després de caure derrotat (80-92) contra tot pronòstic al Palau Blaugrana davant el Lokomotiv Kuban, que va forçar el cinquè partit a la pròrroga gràcies a un estratosfèric Anthony Randolph, autor de deu punts en el temps extra.

L'equip blaugrana, a remolc de l'equip rus durant tot el partit, va encaixar un parcial de 4-16 en la pròrroga i haurà de jugar-se el pas a la Final a Quatre a Krasnodar dimarts que ve, després d'un partit en què l'orgull de Navarro (19 punts, 22 de valoració) i l'empenta de Tomic (18) no van ser suficients.

Els visitants ho van basar tot en el seu joc interior i la seva aposta va funcionar. Més encara davant un Barcelona que, sense el lesionat Dorsey, va patir defensivament amb la versatilitat d'Anthony Randolph en la pintura, màxim anotador del partit amb 28 punts.

Al pivot nord-americà es van sumar en el primer temps Víctor Claver (17 punts) i Chris Singleton, que en les últimes dues victòries blaugrana s'havien mostrat molt discrets.

Sense clarividència en la pintura ni frescor en la direcció, els locals reaccionaven a batzegades, gràcies a l'orgull de Navarro, Perperoglou i Satoransky, encara que lluny de prendre les regnes del partit (19-21) en el primer quart. Els catalans, a diferència dels dos últims duels, no van trobar l'encert exterior, amb un pobre percentatge des de la línia de 6,75 metres (6 encerts de 28 intents), però tot i això el partit va arribar igualat al descans.

Li va costar, de nou, al Barcelona marcar el ritme a la represa. Sense encert des del perímetre, els catalans van buscar descaradament Tomic en la pintura. Randolph, acompanyat per Claver, marcava un màxim avantatge de set punts (42-49, min.26). Conscient que el seu equip no tenia el seu millor dia, van apel·lar els de Pascual a l'orgull i al factor Palau Blaugrana i van arribar a l'últim quart per davant en el marcador.

Emoció final

Incòmode en atac per la defensa asfixiant del seu rival, el Barcelona va frenar Randolph en els últims deu minuts, tot i que no va poder fer el mateix amb Delaney -fins llavors desaparegut- i l'hiperactiu Singleton, amb cinc punts. Només Perperoglou responia i, a 2 minuts per al final, Pascual es va veure obligat a demanar un temps mort amb el seu equip perdent de sis punts (65-71). Els locals van aconseguir la remuntada gràcies als tirs lliures i un llançament de Navarro a tres segons del final. S'havia de decidir tot a la pròrroga, en què Randolph va demostrar la seva jerarquia.