El Reial Madrid va respondre als triomfs de Barcelona i Atlètic de Madrid amb un partit seriós davant un Vila-real sense espurna, en un partit brillant de Modric que va tancar la golejada amb el 3-0, després dels gols de Benzema i Lucas Vázquez. El vuitè triomf a la Lliga consecutiu del Madrid només va quedar entelat per la possible lesió de Cristiano Ronaldo, que en el temps de descompte va deixar el seu equip amb 10 i va enfilar el camí dels vestidors sense avisar ni l'àrbitre ni al seu tècnic, Zinedine Zidane, després de notar una rampa a la cuixa dreta.

Després d'intentar fer una xilena davant el jugador del Vila-real Eric Bailly, el davanter portuguès va sentir uns aparents dolors musculars als isquiotibials de la cama dreta. Cristiano havia jugat fins ahir tots els minuts de la Lliga i va sortir de la gespa de l'estadi Santiago Bernabéu visiblement contrariat. Sense saludar ningú i davant la cara de sorpresa de Zinedine Zidane, no es va aturar davant cap company ni cap membre del cos tècnic i es va ficar al túnel de vestidors directament. A l'espera de notícies, una possible baixa de Cristiano Ronaldo, que porta 31 gols a la Lliga i 16 a la Lliga de Campions, podria ser clau en aquest tram de temporada, quan els blancs es juguen la lliga i la màxima competició continental, on el City els espera a semifinals. Tot i que els primers missatges del Madrid eren de moderat optimisme, Cristiano és dubte per jugar dissabte contra el Rayo.

Centrats en el partit, sense arguments ofensius del Vila-real, tot naixia en Modric. El Madrid va acabar posant una marxa més al final de la primera part. Sentia el gol a prop. El premi va arribar a quatre minuts del descans, quan una centrada del portuguès va generar un rebuig que va caure a Benzema, en el lloc adequat, per marcar a plaer. Amb avantatge el Madrid va tenir els seus millors moments i en la represa va poder sentenciar un rival que acumulava múltiples baixes amb els gols de Lucas Vázquez i Modric.