Una nova connexió entre Antoine Griezmann i Fernando Torres, perfectes el francès al centre i l'espanyol en la rematada del seu novè gol de la temporada, va servir per mantenir l'Atlètic de Madrid empatat a punts amb el líder, Barcelona, ??i amb els seus opcions intactes en la lluita pel títol. Va ser una acció aïllada en un partit tens, de poder a poder, sense un dominador clar però amb els de Simeone protagonitzant les oportunitats més clares.

Va començar el duel amb els dos equips disposats a no concedir res en l'aspecte defensiu, el que minvava les seves intencions ofensives, que quedaven en segon pla. La lesió muscular de Godín que va provocar la seva ràpida substitució, en el minut 11, i una pilota que va recollir Iraizoz molt ajustada a la línia de l'àrea gran, va ser el més rellevant d'una arrencada amb tres arribades locals. Però ni Muniain, ni Viguera ni Beñat, aquest a pilota aturada, van arribar ni a inquietar ?Oblak. Van intentar respondre uns minuts els visitants, però Griezmann li va prendre la pilota a Saúl, que arribava de cara en bona posició per disparar a porteria, i a Augusto se li'n va anar alt un xut des de la frontal.

Però quan semblava que arribava el descans sense res a destacar, una connexió entre Griezmann i Torres va servir per obrir el marcador. El francès va posar una centrada perfecta i el madrileny un esplèndid cop de cap que va resultar letal per a Iraizoz. No s'havien recuperat del pal rebut els jugadors de l'Athletic i amb San Mamés molt enfadat amb l'àrbitre quan Thomas, en una jugada polèmica amb Iraizoz a terra després de xocar en un refús contra un dels seus defenses, va enviar al pal una rematada amb tota la porteria per a ell.

Amb el públic encès, l'Athletic va sortir a totes a la represa. Beñat i Raúl García van buscar les pessigolles a Oblak, però el porter eslovè va aturar un fort xut del migcampista i es va mantenir serè en un cop de cap del seu excompany que li hauria pogut complicar la vida. Ho van passar malament els de Simeone, sobretot a un quart d'hora del final, en tres córners consecutius. Però ni així va arribar el gol. Va tornar el perill a xuts de Lekue i San José, i en una pilota que li va caure a Williams a l'àrea petita.

Amb l'Athletic bolcat a la recerca de l'empat, Iraizoz va salvar el seu equip del 0-2 amb una gran aturada, a baix al costat del pal, a xut de Carrasco després d'abaixar la pilota amb el pit després d'un contracop. I Carrasco va tornar a perdonar al 93, disparant alt des del punt de penal.