El FC Barcelona no ha tingut pietat del Deportivo i l'ha ridiculitzat (0-8) en la seva visita a l'estadi de Riazor, on ha començat a tancar la ferida que li havien obert els quatre xocs anteriors de Lliga i l'eliminació de la 'Champions'.

Recolzat en una actuació estel·lar de Luis Suárez -quatre gols i tres assistències-, l'equip blaugrana s'ha retrobat a partir de l'0-2, al minut 24.

El Deportivo l'havia perdonat dues vegades amb 0-1 al marcador, però quan Suárez ha trobat porteria per segona vegada, el conjunt corunyès ha decaigut i ha rebut sis gols en el segon període, una medicina per al Barcelona.

Amb les novetats de Dani Alves i Marc Bartra en l'alineació, el conjunt català es s'ha trobat a Riazor amb un Deportivo replegat, preparat per a la contenció amb un trivot i dos laterals drets, un d'ells (Juanfran) a cama canviada, i amb un parell de jugadors despenjats en camp rival disposats a agafar l'esquena a la defensa blaugrana.

Després de quatre partits sense guanyar i sense vides extra, a Barcelona se l'ha notat una mica nerviós en els minuts inicials, especialment a la rereguarda, i Luis Enrique no ha trigat a demanar als seus jugadors que avancessin la línia defensiva per intentar deixar en fora de joc a la principal amenaça del Depor, el seu màxim golejador, Lucas Pérez.

Si enrere és fràgil, a dalt, el Barça és demolidor, tot i que en nits com la del partit davant el València el passat cap de setmana li faltés encert al seu trident.

Iniesta ha engegat la llum en la línia de tres quarts d'atac als set minuts, ha superat a la defensa del Dépor amb una passada talentós i Suárez ha calibrat la punteria amb un xut al lateral de la xarxa.

El conjunt corunyès tot just havia donat senyals en atac -només un xut de Riera als deu minuts- i en defensa, com el Barcelona, ??era permeable tot i l'acumulació de jugadors.

Manu Fernández, tercer porter del Deportivo i titular per les lesions de l'argentí Germán Lux i Fabricio agost, ha encertat en la primera ocasió clara del conjunt blaugrana, una rematada de Messi a passada de Suárez que ha rebutjat a córner, i aquí, als onze minuts, ha acabat el tancament blanc i blau.

El córner l'ha executat Rakitic, Luis Suárez ha resolt després a l'àrea petita per avançar el Barcelona davant el pitjor equip de la Lliga en estratègia -tretze gols en contra- .

Poc després, el conjunt blaugrana ha demanat penal per una caiguda de Suárez davant Álex Bergantiños i el Deportivo ha despertat superat el primer quart d'hora.

En dos minuts, l'equip gallec va perdonar l'empat i fins i tot la remuntada a les botes de l'internacional costa-riqueny Celso Borges, que es va quedar dues vegades sol davant el xilè Claudio Bravo.A la primera, a passada de Lucas, no s'ho va creure i va rematar fluix; en la segona, va regatejar al porter i Bartra es va creuar per interceptar el seu xut.

No ha marcat el Deportivo i sí ho ha fet el Barcelona per agafar tranquil·litat i confiança i, de passada, apagar al seu rival amb la connexió Messi-Suárez.

L'uruguaià ha definit davant Manu i abans del descans ha pogut anotar el tercer, però ha perdonat la sentència a centre d'Alves.

El Barcelona ja havia vist al Deportivo aixecar un 2-0 en els dos anteriors partits, tots dos al Camp Nou, i ha tornat de vestidors disposat a liquidar el xoc i evitar qualsevol sorpresa.

En minut i 24 segons, Suárez va assistir a Rakitic perquè el Barcelona deixés resolta la primera de les cinc últimes finals.

El conjunt blaugrana s'ha donat un festí davant les facilitats que li ha donat el Deportivo, que es va trencar per buscar una reacció que no va trobar.

Tot el que li ha entrat al Barcelona se li ha negat al deportu, especialment a Lucas Pérez, que ha provat a Bravo amb una potent rematada i ha perdonat una altra oportunitat en boca de gol ja amb 0-5 al marcador, el quart amb una passada de Messi a Suárez i el cinquè, obra de l'uruguaià amb assistència del brasiler Neymar.

Luis Enrique, que davant el València no havia fet canvis, ha refrescat al seu equip i encara han arribat altres tres gols, un de Messi a passada de Suárez, un altre, espectacular, de Bartra, que ha rubricat la seva tornada a l'onze amb una galopada que ha acabat per ridiculitzar el Deportivo, i el de Neymar per posar cop de gràcia a falta d'onze minuts.

- Fitxa tècnica:

0 - Deportivo: Manu Fernández; Laure, Sidnei, Navarro (Fayçal Fajr, min.57), Juanfran; Álex Bergantiños, Pedro Mosquera, Celso Borges (Jonàs, min.70); Cani (Fede Cartabia, min.59); Oriol Riera i Lucas Pérez.

8 - Barcelona: Claudio Bravo; Dani Alves, Bartra, Mascherano, Jordi Alba (Adriano, min.70); Rakitic, Busquets (Rafinha, min 71), Iniesta (Sergi Roberto, min.58); Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1, min.11: Luis Suárez. 0-2, min.24: Luis Suárez. 0-3, min.47: Rakitic. 0-4, min 53: Luis Suárez. 0-5, min.64, Luis Suárez. 0-6, min.73: Messi. 0-7, min.79: Bartra. 0-8, min.81: Neymar.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea, del col·legi basc. Va mostrar groga a Cani (min.30), de l'Esportiu.

Incidències: Partit de la trenta-quatrena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Riazor davant 28.956 aficionats, ha informat el club de la Corunya. Abans del partit, es va guardar un minut de silenci per Rafael Taboada, capellà de l'Esportiu des de 1962.