L'equip Yamaha va anunciar la sortida del pilot mallorquí Jorge Lorenzo quan acabi la present temporada de MotoGP, després de vuit anys a l'escuderia japonesa Lorenzo, actual campió del món de MotoGP, s'incorporarà a l'equip Ducati en un fitxatge que, segurament, obrirà la porta de Yamaha al pilot de Roses Maverick Viñales, que acaba contracte aquest any amb Suzuki

«Yamaha Motor anuncia que la seva vinculació amb Jorge Lorenzo acabarà al final de la temporada 2016 de MotoGp, quan Lorenzo emprendrà nous reptes», va fer públic ahir l'escuderia japonesa en un comunicat. Des de la seva arribada a Yamaha el 2008, Jorge Lorenzo ha aconseguit tres títols mundials de MotoGp (2010, 2012 i 2015), ha guanyat 41 carreres i ha pujat 99 vegades al podi en un total de 141 curses. També Ducati va fer una nota, on donava la benvinguda al pilot mallorquí.

«Yamaha està extremadament agraïda per la contribució de Jorge a l'èxit de la marca i espera compartir encara més moments memorables durant la resta de la present temporada, la novena junts», afegeix la nota de Yamaha. L'equip li desitja «el millor en el futur» a Lorenzo i confirma el seu «total suport» al pilot en el seu camí cap al seu quart títol de MotoGP.

Yamaha ha confirmat ja Valentino Rossi pels mundials de 2017 i 2018 i , properament, hauria d'anunciar l'arribada de Viñales per compartir equip amb el que ha estat el seu gran ídol Després dels seus vuit anys a Yamaha, Jorge Lorenzo va ser convençut pel director general de Ducati, Luigi Dall'Igna, per córrer amb l'equip italià. Amb l'equip de Borgo Panigale (Bolonya), el mallorquí, de 28 anys, signarà un contracte de 25 milions d'euros per dos anys.