Ify Ibekwe encara no està recuperada del trencament muscular al soli de la cama dreta que no l'ha deixat jugar en els dos primers partits de la final. De fet, si el tercer i definiu partit fos aquest vespre Ibekwe segur que no jugaria, però l'èpica victòria de diumenge a la pròrroga ha allargat al màxim les sèries pel títol fins a aquest tercer assalt del pròxim dissabte a Salamanca. Sis dies després del segon partit, i dinou més tard d'aquell Spar Citylift Girona-Conquero en què Ibekwe va notar unes molèsties que, posteriorment, es confirmaria que amagaven «una ruptura extensa de la regió proximal del muscle soli de la cama dreta».

Aquests dinou dies permeten a l'Uni i a Ify Ibekwe no donar per descartada la presència de l'MVP de la passada temporada a Würzburg en el que seria un gran reforç de cara a intentar fer encara més èpica la temporada guanyant el partit i proclamar-se campió de Lliga. «Tant Ibekwe com el club ho volem intentar, no és fàcil perquè el trencament era gran però ella té il·lusió per jugar i no descartem que hi pugui arribar a temps», explica el director esportiu del club de Fontajau, Pere Puig, sobre l'evolució d'Ify Ibekwe que treballa cada dia amb la fisioterapeuta de l'Uni, Beti Orden, per recuperar-se.

Les últimes proves han confirmat que la lesió d'Ibeke està evolucionant bé, però el trencament era llarg, d'un bon nombre de centímetres, i aquest cap de setmana Ify Ibekwe encara no podia recolzar tot el seu pes sobre la cama dreta sense notar dolor. Els terminis de recuperació són molt ajustats per dissabte, però la jugadora ho vol provar i el club sap que amb ella a la pista el Perfumerías Avenida veuria el panorama encara més poc clar del que el veu ara. Molt desequilibrant en atac, Ify Ibekwe atrau les defenses i, més enllà de la seva pròpia producció anotadora, el seu joc genera uns espais que acaben donant més opcions de tirs oberts a jugadores com Jordana o Kuktiene. Ify Ibekwe també seria una gran ajuda en el rebot i, lògicament, permetria una rotació més per a un equip que amb set jugadores es va desgastar molt per aconseguir la gran victòria de diumenge, amb pròrroga inclosa.

I aquí hi ha un altre dels punts calents de la setmana per a l'Uni. Amb independència que el possible retorn d'Ify Ibekwe augmenti el nombre de jugadores disponibles de 7 a 8, Xavi Fernández haurà de gestionar molt bé la recuperació de l´equip. De moment, la primera decisió va ser donar festa ahir i avui per començar a preparar demà un partit que, segurament, obligarà l´equip a viatjar per carretera a Salamanca dijous al vespre.

Diumenge, després del segon partit, entre les jugadores més desgastades hi havia Noemí Jordana. La veterana base de l´Uni no havia descansat gens al llarg de partit, 45 minuts sumant-hi la pròrroga, i va acabar amb dolors per tot arreu. Sobretot en un peu. Recuperar físicament Jordana i la resta de les sis jugadores confirmades (Givens va jugar 44 minuts i Spanou 42) és un dels grans objectius de Xavi Fernández aquesta setmana.