És una rutina clàssica en la majoria d'entrenadors professionals en els darrers minuts abans de començar un partit. Les jugadores acaben l'escalfament amb els ajudants, o preparadors físics, i ells, els primers entrenadors, solen seure a la banqueta o passegen sols per davant d'ella absorts en els seus pensaments. Avui, però, Miguel Ángel Ortega farà aquest ritual amb el seu cap pendent de dos importants detalls. Veure què fa Ify Ibekwe en l'escalfament (el tècnic del Perfumerías Avenida tem que a Girona no estiguin dient tota la veritat sobre l'abast de la seva lesió) i, sobretot, comprovar com Fontajau es va omplint a vessar. Dimecres, després del partit a Salamanca, Ortega va ser molt sincer i admetent que "en un altre pavelló no hauríem guanyat aquest partit".

I és que el factor pista, amb la pressió de la calenta afició castellana, va ser clau per a la remuntada d'un Perfumerías que havia arribat a perdre de quinze punts en el tercer quart i que va acabar donant la volta al marcador en l'últim aprofitant que a les jugadores de l'Uni se'ls hi havia acabat les piles. Aquest vespre (20:00, Teledeporte), però, l'escenari canvia i, com apuntava Pere Puig, "passarem dels 3.500 espectadors xiulant de Würzburg a un Fontajau ple animant a l'equip". La repetició de l'espectacular ambient del dia de Sant Jordi del 2015 seria la millor benzina per aconseguir que les set jugadores que li quedin a l'Uni aconsegueixin estirar fins al final del partit el joc que van exhibir en els trenta primers minuts del partit de dimecres a Salamanca.

Fora de la pressió ambiental Xavi Fernández té ben poc més marge per a generar sorpreses. Comptant que la gestió que el president Llorenç Biargé volia anar a fer Lourdes no tindrà cap efecte. I, per tant no hi haurà miracle Ibekwe a menys que l'hagin fet les mans de la fisioterapeuta Beti Orden, l'Uni tornarà a encarar un partit amb set jugadores contra deu. I el que és pitjor: sense l'efecte sorpresa de la zona que va preparar Fernández per al primer partit.

Seguir el guió de Salamanca, segurament, aquest cop, també defensant més minuts en individual, i mirar de minimitzar les pilotes perdudes és el camí a seguir en un segon partit on, per poder guanyar, l'Spar Citylift Girona necessitarà que les seves dues grans veteranes, Noemí Jordana i Vita Kuktiene, tinguin un percentatge d'encert en el tir més alt que dimecres. La lluita per al rebot conta Ndour i companyia tornarà a ser feina per a Coulibaly amb Givens de referència ofensiva a l'espera del que puguin anotar Spanou,amb moments brillants en el primer partit, Lucas i Knezevic. No hi ha més. Aquestes són les armes amb què compta l'Uni per derrotar un Perfumerías Avenida que, aquest sí, no pensar moure's un centímetre del seu guió: minuts per a les deu jugadores, pressió tota la pista i portar el partit a un nivell físic que l'Uni no pugui igualar. Si a més a Gemelos, Marginean, Beard, Leo Rodríguez i Sílvia Domínguez els hi entren els triples, Girona tindrà un problema. I avui, quan el partit es compliqui, és quan l'equip necessitarà més l'ajuda del públic. Fontajau té la paraula per ajudar l'Uni a allargar la final fins a nou 23 d'abril.