Olot va ser el punt de partida d'una nova edició de la Trailwalker Oxfam-Intermon. 418 equips van prendre la sortida des del Firal d'Olot camí de Sant Feliu de Guíxols a les deu del matí i, en l'apartat de competició, va fer-se amb la victòria l'equip que, a priori, era favorit: el KriterSoftware, que va recórrer els 100 quilòmetres del traçat amb un temps de 10 hores, 22 minuts i 55 segons.

Competició a part, aquesta edició de la Trailwalk Oxfam-Intermon, la sisena, ha batut rècords tan de participació com també de recaptació. Ja fa dos mesos que s'havia tancat la inscripció per haver-se arribat al límit d'equips participants. Aquests havien d'estar formats per sis components, quatre marxadors i dues persones de suport, amb la qual cosa més de 2.500 participants van prendre part en aquesta edició, un nou rècord, havent-se recaptat més de 880.000 euros. Una xifra que també suposa un nou màxim en aquesta prova i que s'ampliarà el mes de juny amb la celebració de la Trailwalker a Madrid.

Els equips, a més de preparar-se entrenant per la prova, han hagut de recaptar donatius de familiars, amics, coneguts i empreses per a poder participar a aquesta prova. Tots els diners que s'han reunit serviran per finançar els més de 400 projectes que Oxfam-Intermon té arreu del món per tal de lluitar per la pobresa i a favor del dret a l'aigua. Aquest és l'esdeveniment esportiu amb més recaptació a Espanya.