El Club Xon’s Rem Empuriabrava va destacar ara fa tres temporades perquè el sènior femení va arrasar en l’àmbit català. Actualment, aquest conjunt ha tancat una etapa, rejovenint el bloc, i el club el completen el sènior masculí i un equip de veteranes. Per assegurar que en un futur els components del primer equip vinguin rodats, des de l’entitat es posarà en marxa a partir del maig que ve una escola de rem.

Aquesta secció té com a objectiu formar remers que acabin alternant la pràctica del rem en banc fix i banc mòbil. Es tracta d’un projecte que compta amb la col·laboració del Club Natació Banyoles i l’Ajuntament de Castelló i la intenció és captar nois i noies d’entre 12 i 18 anys per iniciar-los en la pràctica del rem. La secció ja pren forma i la ubicació del mòdul prefabricat es troba a la desembocadura del riu Muga, zona coneguda com la Mugueta -els adults, tenen la seu fixada a la platja de la Rubina.

Aquesta activitat es fonamenta, segons els organitzadors, en la formació en ergòmetre i cursets a les escoles i instituts de la zona -el Xon’s ho presentarà a les pròximes setmanes-, i en el perfeccionament des del club en la modalitat de banc mòbil per iniciar-se.

L’encarregat de la secció de l’escola de rem del Xon’s serà el castelloní Guillem Güell, alhora futbolista del Fortià, que comptarà amb el suport d’altres vogadors del club.

Els adults defineixen l’estructura tècnica

La temporada oficial de rem donarà el tret de sortida a les pròximes setmanes, però els equips adults del Xon’s ja han començat els entrenaments. El sènior masculí va disputar, el cap de setmana passat, una regata amistosa a Santa Cristina d’Aro. Aquest equip l’entrenaran Jordi Pujades i Jordi Rosillo, que comptaran amb el suport de Gonzalo López Goncho, establert a la Corunya. Pel que fa al sènior femení, que en els darrers mesos ha tancat el cicle d’èxit, compta amb una desena de components i l’entrenadora seguirà sent Neus Servià. Les noies ja es preparen per a una nova edició de la Lliga Catalana de Llagut -n’havia quedat campió fa tres anys i el curs passat es va retirar per manca de gent. Per la seva part, l’equip de veteranes no entrarà en competició, però es preparà igual sota la direcció de Carles Fàbrega, exvogador del sènior.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.