C

om si d'un guió de Hollywood es tractés, Kobe Bryant va signar una última gesta amb 60 punts la nit del seu adéu definitiu, un comiat majestuós que, segons va reconèixer després del xoc, «mai hauria imaginat», i que va rubricar una jornada inoblidable per al bàsquet. «El final perfecte hauria estat guanyar el campionat», va comentar el número 24 en conferència de premsa, encara amb la samarreta suada després de disputar 43 minuts contra els Utah Jazz a la victòria del seu equip per 101-96. «Avui (ahir) només he intentat jugar dur i posar el xou en la mesura del possible. M'alegro d'haver-ho pogut fer per última vegada, tot i que és difícil de creure que hagi passat així. Ha estat increïble. Estic en 'xoc' encara», va manifestar

Centenars d'aficionats sense entrades es van donar cita al voltant de l'Staples Center des d'hores abans que comencés el partit, convertint la zona en un caos sense precedents, un ambient que superava el que va respirar en les últimes Finals del 2008, 2009 i 2010. No era un dia qualsevol, i això es reflectia fins i tot en els petits comerços -un frankfurt es cobrava a 15 dòlars, quan el preu habitual és de 5- i en els aparcaments propers, on habitualment es paga entre 15 i 30 dòlars i ahir el preu pujava fins als 60. Qualsevol cosa per acomiadar l'ídol de masses de la ciutat californiana. La majoria d'assistents es van endur una samarreta amb la paraula «Love», brodada amb el logo de la «Mamba Negra», el seu sobrenom.

Després d'arribar al pavelló i d'escalfar al damunt d'un parquet habilitat especialment per a la cita, va arribar un dels moments més emotius just abans de la presentació de tots dos equips. La franquícia angelina va emetre una sèrie de vídeos que recordaven els seus moments més destacats i culminaven amb els seus cinc títols. En un d'ells, Chick Hearn, el cèlebre locutor dels partits dels Lakers, profetitzava que Bryant disputaria amb els Lakers «19 o 20 temporades com a mínim». A continuació va aparèixer Magic Johnson i va dir: «Som aquí per celebrar l'excel·lència de Kobe Bryant durant 20 anys. És la major celebritat que ha donat aquesta ciutat en aquest temps. No només és una icona increïble, sinó que és el millor jugador que ha vestit la samarreta púrpura i or». A?partir de llavors, es van encadenar els comiats de diversos companys de professió entre els quals hi havia el català Pau Gasol («desitjo mantenir la nostra amistat per la resta dels meus dies», va dir). També hi va haver nombrosos missatges d'artistes nord-americans i llegendes dels Lakers com Jerry West o Kareem Abdul-Jabbar. Brant es va acomiadar al mig de la pista i després, es va deixar anar:?«És un somni, és surrealista. Espero haver donat a tothom quelcom per recordar».