Aquest dissabte dia 16 d'abril a les 10 del matí al recinte firal d'Olot (Girona), els més de 435 equips de 6 persones inscrits en el Oxfam Intermón Trailwalker començaran el seu desafiament de recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, per la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Aquesta és la primera vegada en la història del Trailwalker a casa nostra, que va començar a disputar-se en 2011, que les inscripcions per a la prova de Girona es van tancar amb més de 2 mesos d'antelació a l'arribar al màxim d'equips. Per aquest motiu, a la sortida del Trailwalker podrem veure a uns 2.600 participants disposats a enfrontar-se al desafiament esportiu i solidari per equips que porten mesos preparant.

Cada equip del Trailwalker està format per 4 marxadors que han d'afrontar junts la totalitat del recorregut i altres 2 persones que els assisteixen en cotxe de suport, oferint tot el suport necessari durant la prova. A més d'entrenar, els equips porten mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses, per a poder participar en el Trailwalker i donar el recaptat als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.

Entre tots els equips ja han recaptat més de 880.000 € en aquesta 6a edició del Trailwalker. Xifra que segueix creixent, ja que després de la prova de Girona queda la cita de Madrid, el proper 11 i 12 de juny i per a la qual les inscripcions continuen obertes.

En total, s'espera recaptar entre els equips participants a Girona i Madrid 2016 més d'1 milió d'euros, que Oxfam Intermón destina a la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua, fet que fa del Trailwalker el repte esportiu i solidari per equips que més recapta al nostre país.