Luis Enrique, entrenador del Barcelona, ??valorava anit l'eliminació del seu equip als quarts de la Lliga de Campions apel·lant a una ràpida reacció, diumenge mateix, contra el València a la lliga. «Ens hem d'aixecar i millorar» en el tram final de temporada, en què queden, com va recordar, «dos objectius interessants», en referència a la Lliga, de la qual els blaugranes són líders tot i haver sumat un punt dels últims nou, i la Copa del Rei, on es trobaran al Sevilla a la final. «L'equip està com només pot estar un equip que aspira a revalidar el títol. Era un dels nostres objectius, sense cap dubte, un objectiu que ens il·lusionava moltíssim, però aquest any no serà. No hi ha aquesta possibilitat. L'equip està trist», va explicar en roda de premsa després de la derrota per 2-0 al Vicente Calderón.

«Els nostres objectius sempre són els més alts i és un orgull que el Barça sempre sigui favorit a tot, però cal acceptar la derrota, entendre-la com una cosa de l'esport, com autocrítica per millorar i tenim dues competicions a l'horitzó en què hem de millorar el nostre rendiment si volem tenir opcions de guanyar-les», va repassar.

Segons ell «qualsevol entrenador de qualsevol Lliga del món si guanyés aquests dos títols (la Lliga i la Copa del Rei) firmaria una gran temporada, però hem de millorar, jo el primer», va prosseguir Luis Enrique. Preguntat per l'argentí Lionel Messi, desaparegut en els últims partits, va dir que «l'únic innegable és que és molt injust individualitzar en un jugador quan hi ha una derrota, perquè això és de tots, de tots els jugadors ".

Luis Enrique va admetre que esperava «potser un Atlètic de Madrid no tan tranquil» en el començament del partit, «tan esperant en un replegament mig». «Esperava una pressió més alta. Hem tingut tranquil·lament la pilota i això ens ha permès tenir controlat el partit dins del que és jugar fora contra l'Atlètic», va dir. «Crec que el partit els ha sortit bé en la idea que tenien. Han aprofitat la seva ocasió en un error nostre, s'han avançat en el marcador i han jugat al que millor se'ls dóna, a defensar en el seu propi camp. Ho fan molt bé. Han jugat un partit molt complet. A nosaltres ens ha faltat potser més finor i atreviment», va afirmar l'asturià.

El tècnic blaugrana va afegir que «buscàvem un partit de control, a través de la pilota desgastar el rival. El camp tampoc estava per oferir floritures, sense ànim de buscar excuses, era difícil mantenir-se dret. Hem tingut control, però no profunditat. No hem generat ocasions».

Simeone

L'altre cara de la moneda, com no podia ser de cap altra manera, era el preparador de l'Atlètic, Diego Simeone, que per primer cop havia tombat el Barça de Luis Enrique i això li valdrà per ser demà al sorteig de semifinals de la Champions amb Manchester City, Reial Madrid i Bayern. «Hem demostrat que quan en una cosa hi creus, tot és possible. Aquest Atlètic transmet els valors de la vida», va subratllar.

Segons Simeone «hem fet una primera part molt bona, contra un gran rival. Més enllà que ha sigut una eliminatòria igualada, després de set partits tocava guanyar-los alguna vegada i ha tocat que fos aquesta».