Van jugar millor que el Perfumerías Avenida, van arribar a posar la por al cos a les 3.500 persones que omplien el pavelló de Würzburg, però al final tot l'esforç va acabar en no-res. Les salmantines, amb un parcial de 26-5, van aprofitar que l'Uni, amb només set jugadores, havia acabat la bentzina per remuntar un duel que havien arribat a perdre de 15 punts al tercer parcial. Moralment tocades per la derrota, que per postres va acabar sent de 12 (72-60 després de tres triples consecutius del Perfumerías als darrers dos minuts) i esgotades físicament tocava pujar a l'autobús per enfilar el camí de tornada cap a Girona, on van arribar ahir a primera hora del matí. Jornada de descans i reflexió. Avui tornarà a sortir el sol, es reprendran els entrenaments, i segur que tothom trobarà arguments per a l'esperança: es pot igualar la sèrie diumenge a Fontajau i forçar el desempat, que es jugaria a Salamanca per Sant Jordi.

Almenys als despatxos tothom té clar que l'Spar Citylift ha fet prou mèrits com per demostrar als incrèduls que pot guanyar aquesta lliga. O, com a mínim, fer-la suar de valent a un Avenida que aquest curs encara no ha guanyat res. El director esportiu, Pere Puig, lamentava ahir que «vam jugar millor que elles, però vam perdre. Estic convençut que si hagués pogut jugar Ibekwe hauríem guanyat, perquè segur que hauria robat alguna pilota per fer les seves contres i ens hauria ajudat a superar els entrebancs que vam trobar». Puig té clar per què l'equip va acabar cedint dimecres tot i haver-se posat 15 punts amunt a Würzburg. Segons ell «tot i que vam donar una clara imatge de superioritat en la majoria de fases del partit, un factor determinant va ser la pèrdua de pilotes al darrer quart i els errors en el triple». I no és que les jugadores tiressin forçades: «molts dels llançaments estaven ben jugats però tiradores fiables no ho van estar i, en canvi, elles sí que al final van acabar trobant l'encert des de la línia de tres».

El director esportiu de l'Uni explicava que «m'havia donat bones sensacions el fet que al tercer quart ja havíem superat un moment de crisi i havíem pogut arribar al final guanyant de nou» però admet que «mai vaig veure el partit guanyat, sóc molt patidor». A pesar de la derrota Puig entén que ara a l'Uni li toca apel·lar al factor pista, com va fer dimecres l'Avenida, i que entre això i un últim esforç de l'equip es pugui allargar la sèrie fins el desempat. «Hem demostrat que és possible guanyar-les», va subratllar.

En una línia similar es va mostrar el president, Llorenç Biargé. Segons ell «al final van acabar decidint Sílvia Domínguez i Asurmendi» i va considerar, igual com havia fet Puig, que «l'Uni va fer un partit molt superior». Ara el màxim responsable de l'Spar Citylift espera que l'afició respongui diumenge i que Fontajau s'ompli per conduir les jugadores de Xavi Fernández cap a l'empat en la sèrie final. «Confio en una gran resposta del públic i que, tal i com van fer elles, nosaltres també poguem convertir el factor pista en un element determinant».

L'objectiu de l'Uni d'omplir Fontajau és cada vegada més a prop. De moment, a dos dies pel partit, ja s'han cobert unes 3.500 localitats de l'aforament, entre invitacions repartides pels patrocinadors, clubs que han demanat localitats i els passis de regal que tots els socis podien demanar. L'Spar Citylift reserva un paquet de 250 entrades de pagament (a 5 euros) per vendre a les taquilles del pavelló diumenge. També se'n poden adquirir a través de la pàgina web del club. Fins ahir al vespre encara es podia trobar bitllets de regal en les seus dels diferents patrocinadors (Spar, Citylift, Espai Gironès i Wala) però la previsió és que s'esgotin avui mateix.